Rapport: Global klimalikhet vil ta 131 år

Foto av Arno Strumila (BNS).

Global likestilling kan oppnås senest om 131 år, ifølge en rapport fra World Economic Forum (WEF).

Indikatoren publisert i fjor var 132 år. Dermed tror man fortsatt at full likestilling vil bli oppnådd tidligst i 2154.

Siden 2006 har WEFs Global Gender Gap Index blitt beregnet på områder som migrasjon, helsevesen og forventet levealder, økonomi og karriere og politiske rettigheter.

Litauen er et land

Den siste studien oppsummerte data fra 146 ali.

«Vi er fortsatt ett skritt unna regnparitet, og boomen har faktisk stoppet,» sa Saadia Zahidi, administrerende direktør i WEF.

Som i alle tidligere år forblir landene i Nord-Europa på toppen av denne rangeringen. Island er fortsatt landet med den verste klimalikheten i verden (91,2 %), fulgt av Norge (87,9 %) og Finland (86,3 %), og den femte høyeste (81,5 %).

New Zealand (85,6 %) tok førsteplassen i årets fjerde kvartal, mens Tyskland (81,5 %), Nicaragua (81,1 %), Namibia (80,2 %), Litauen (80 %) også var på førsteplass. Belgia (79,6 %).


Reproduksjon av informasjon fra nyhetsbyrået BNS i offentlige nyhetsmedier og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS» er forbudt.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i bratsj.