Golovkovs «hat-trick», latviske hockeyspillere slo Norge i en produktiv kamp

Det latviske hockeylaget slo Norge 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) i den første kampen i testturneringen i Trondheim torsdag. Georgs Golovkovs skilte seg ut med tre mål eller «hat-trick», for hvem det var det første målet på landslaget.

Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs og debutanten Daniels Goršānovs scoret også mål for det latviske landslaget. Golovkov ble kåret til landslagets beste spiller i den kampen, som også la en assist til de tre scorede målene.

De to lagene kjempet om stormfulle to tredjedeler, og scoret totalt syv mål. Golovkov åpnet scoringen i det tredje minuttet, men sent i første omgang doblet Smirnov ledelsen. Riktignok trengte nordmennene kun 49 sekunder på å spille en puck.

Også i andre periode tok Latvia ledelsen to ganger med tomåls fordel, men hver gang svarte Norge raskt med en puck. Latverne klarte å bryte kampen i sluttfasen, da Golovkovs og Goršanovs åpnet hjemmelagets mål, mens Norge ikke klarte å slå den latviske landslagsmålvakten Āriks Vitolas.

Latvia skal også konkurrere med nordmennene i neste års verdensmesterskap.

Spissen Lauris Dārziņš, som avsluttet landslagskarrieren, debuterte i denne kampen som assistent for hovedtrener Harijas Vītoliņš, den finske spesialisten Peteri Nummelins.

Allerede fredag ​​spiller det latviske landslaget den andre og siste kampen i denne testturneringen – mot Danmark.

«Delfi»-portalen tilbyr en detaljert direktesending av teksten til Latvia-Norge-kampen.

Hockeyprøvekamp: Norge – Latvia

«Hat-trick»-forfatteren Golovkovs ble kåret til det latviske landslagets beste spiller.

Kampen er over – Latvia vant 6:3.

De siste to minuttene av ordinær tid har begynt.

Det latviske landslaget er i mindretall, Krastenberg må gå på benken av avvist. Vītols spiller veldig bra i mål, og de latviske forsvarsspillerne er også på plass. En stund nå har ikke tempoet i hockey vært like høyt som før.

Krastenbergs løper alene mot den lokale keeperen, men scorer ikke, Dzierkals klarer heller ikke å omsette returpucken i mål.

Latvia sørget for 6:3 i det 44. minutt. Fyrverkeriet i prestasjonen til det latviske landslaget fortsetter – Daniels Goršanovs scorer et mål fra blålinjen med et kraftig skudd, som markerer hans første mål på landslagets debut.

5:3 – «hattrick» for Golovkov! I det 43. minutt tok det latviske landslaget tilbake en tomålsledelse. Golovkov, etter å ha mottatt en pasning, suser veldig raskt mot mål fra kanten og scorer sitt tredje mål i kampen.

Tredje periode har begynt. Latvia lanserer det med flertall.

Den andre tredjedelen er over! På slutten av perioden vinner det latviske landslaget flertallet igjen – reglene ble brutt mot Golovkov. Han feiler og den siste tredjedelen vil bli lansert med et flertall på et halvt minutt.

Norge reduserte nok en gang forskjellen til et minimum – 3:4, Sander Engebraten scoret i det 36. minutt, og sendte pucken forbi selve målstolpen. Darel Dukurs fikk også oppsigelse før det, så Latvia spilte tre mot fem.

I det 35. minutt havner det latviske landslaget i mindretall igjen – Harijs Brants får en to-minutters straffe.

Midt i andre periode gikk initiativet over på norsk side. Vertene har mer kontroll på pucken og skaper også noen farlige øyeblikk, men så langt uten hell.

Krastenbergs utfører hovedsakelig et veldig presist håndleddskudd og gjør det 4:2 i det 28. minutt. Høy produktivitet de første 30 minuttene.

Det latviske landslaget har nok en mulighet i flertallskampen – nordmennene brøt reglene mot Dana Ločmeli.

I det 26. minutt redder Vītols Latvia fra å tape et mål i en norsk kontring, umiddelbart etter en god sjanse hos gjestene, men resultatet forblir uendret.

Nordmennene reduserte igjen poengforskjellen til et minimum – 2:3 i det 24. minutt av kampen. De fleste latviske hockeyspillere taper kampen foran mål, hvor Vols sparker pucken i nettet, og scoret også sitt andre mål i kampen.

Latvia får også utvisning for en høyt hevet kjepp – Oskars Lapinskis blir sendt til benken.

Latvia leder 3:1 – Golovkovs scoret sitt andre mål i det 23. minutt, som ble funnet av Renārs Krastenbergs alene med en utmerket pasning.

Allerede i det første minuttet av andre periode fikk Norge nok en underkjennelse – en hevet kjepp mot Mārtiņas Dzierkals.

Andre periode har begynt!

Den første tredjedelen er over. Startet kampen med fordel fra Latvia, tok nordmennene på slutten av første periode initiativet.

Norge hentet inn et mål i det 18. minutt – 1:2. En rask overgang fra forsvar til angrep, og Eskil Vold overrasker Vytola med et kraftig håndleddsskudd.

Latvia doblet ledelsen i det 17. minutt – 2:0. Scorer – Deniss Smirnovs, som er den mest smidige foran mål.

Det latviske landslaget møter også den andre minoriteten i denne kampen. Norge hadde riktignok flere store sjanser, men keeper Eriks Vitols er utmerket i mål, og redder laget fra å tape flere ganger. På slutten av det norske flertallet tiltrekker enhetene gjensidig avvisning.

I det niende minuttet bryter nok en minoritet for det latviske landslaget – Kristofers Bindulis reglene.

I mindretall har det latviske landslaget en stor mulighet til å score mål – Dzierkals holder pucken litt for lenge, forsvareren blokkerer skuddet. Norge bruker ikke flertallet.

I det niende minuttet er det latviske landslaget i mindretall. Avslag til Denis Smirnov.

Latvia åpner scoringen i det tredje minuttet – Georgs Golovkovs scorer de fleste målene! I prestasjonene til det latviske landslaget er flertallet aggressive og fulle av skudd, etter kamp foran mål sender Golovkov pucken i mål fra den ubehagelige siden av pinnen nær mål. Siden avslaget er på 2+2 minutter, har Latvia fortsatt flertall

Det latviske landslaget viser en aggressiv prestasjon i de første minuttene, gjør et veldig farlig skudd fra blålinjen. I det andre minuttet brytes reglene mot Patrik Zabusov – dommerne håndterer en hevet kjepp. Latvia har muligheten til å spille umiddelbart i de fleste fire minutter.

Spillet har startet! Smirnov vinner den første banen.

Det latviske landslagets hovedtrener Harijas Vītoliņš vil ha den tidligere landslagsspissen Lauris Dārziņš og finske Peteri Nummelins som assistenter i denne turneringen. https://www.delfi.lv/article.php?id=54918722

Kapteinen for det latviske landslaget og det mest høylytte navnet i denne turneringens liste er spiss Mārtiņš Dzierkals.https://www.delfi.lv/article.php?id=54923632