Norge. Økt skatt på de rike som drar til Sveits!

Dette er en artikkel fra Le Monde (kilde her) som viser nøyaktig hva jeg prøver å forklare om rollen til «grenser».

Du kan hvine på juûûsti og sosial likhet ved å argumentere for å beskatte de rike enda mer, og du kan til og med ha moralsk rett i at du tar økonomisk feil.

For at vi skal øke skattene og for at dette skal fungere, må vi kunne feste sauene som skal klippes, ellers tar de sistnevnte i hælene.

Disse solide koblingene, i økonomi, er grenser.

Fra det øyeblikket du har fri bevegelse av varer, varer, tjenester og … mennesker, er det åpenbart at en rik person vil gå for å bli barbert hvor han vil sitte igjen med mer ull på huden.

Det er så enkelt.

Du kan beklage det.

Men det nytter ikke.

For å ha en uavhengig finanspolitikk, må man ha egenskapene til dens suverenitet.

Og så trenger vi grenser.

Det beste av alt er at du kommer til å høre norsk gôôôche skrike om skattepatriotisme… mens venstresiden over hele Europa bokstavelig talt spyr på verdier som patriotisme.

Så hvis det ikke lenger er en verdi å elske landet ditt, er det ikke lenger en forpliktelse å betale for det.

Bare konsistens. Enkelt bevis.

Ting har alltid en konsekvens.

CQFD.

«Han er verken en eiendomsmagnat eller en konge av laks eller olje. Men i likhet med disse norske milliardærene har Alf-Inge «Alfie» Haaland, tidligere fotballlandskamp og far til det unge vidunderbarnet Erling Braut Haaland – som nettopp har vunnet Champions League med klubben sin Manchester City – bestemt seg for å gå i eksil. i sveitsisk. Informasjonen ble avslørt i begynnelsen av juni, og gjenopptok kontroversen i Norge om de superrikes flukt, som skjøt fart høsten 2022, etter kunngjøringen om nye skatteøkninger fra sentrumsregjeringen. VENSTRE.

En av de hardeste kritikkene ble publisert i avisen Aftenposten, av Ap-parlamentsmedlem Agnes Nærland Viljugrein. Der minner hun om at eks-fotballspilleren og sønnen hans kunne dra nytte av «baner å spille på, idrettslag å utvikle og lagkamerater» og derfor at Alfie Haaland «skylder den norske idrettsbevegelsen å betale skatt».

Nummer to i Rødt (ekstremt til venstre) godkjenner stortingsrepresentant Marie Sneve Martinussen: «Det er provoserende at en fotballmillionær slipper skatt samtidig som mange barn blir tvunget til å slutte med idretten fordi de ikke har råd», sa hun. .

I en lederartikkel publisert i Finansavisen, som han er en av gründerne og sjefredaktøren av, gir forretningsmannen og milliardæren Trygve Hegnar tvert imot sin støtte til faren til Erling Haaland, offer ifølge ham for en » skattehat. At den tidligere fotballspilleren ikke forlot Norge tidligere er et «mirakel», sier Hegnar, som innrømmer at hans avgang «selvfølgelig har et skattemessig aspekt», men kan forklares med andre grunner: «Sveits er ikke en piratstat på en karibisk øy», skriver han og viser til dens mange eiendeler, som «klokker, sjokolade, ost, banker og turisme».

Hvis avgangen til Alfie Haaland, hvis formue er estimert til 36 millioner kroner (3,1 millioner euro), forårsaker så mye støy, er det fordi han ikke er den første som forlater fjorden nordmenn for Alpintoppene. Bare i 2022 emigrerte minst trettitre av landets medborgere, blant Norges rikeste, til Sveits for å dra nytte av skattefordelene landet tilbyr innbyggerne. Ifølge avisen Dagens Næringsliv hadde de til sammen betalt minst 546 millioner kroner i skatt. »

I en åpen verden, i en verden hvor «stater» spys opp, hvor «nasjoner» i beste fall hånes og hvor «patrioter» eller ideen om patriotisme åpenlyst fornærmes, er det ingen grunn til å dø i en krig mot forsvare land som ikke lenger ønsker å eksistere eller å fylle kasser når du kan gå og bli beskattet billigere andre steder.

Du kan angre på det.

Det er uheldig.

Men det er veldig logisk og… «Gud ler av menn som beklager virkningene hvis årsaker de verdsetter. »

Charles SANNAT

«Dette er en «presslib»-artikkel, det vil si fri for reproduksjon helt eller delvis forutsatt at denne paragrafen er gjengitt etter den. Insolentiae.com er nettstedet der Charles Sannat uttrykker seg daglig og leverer en frekk og kompromissløs analyse av økonomiske nyheter. Takk for at du besøker siden min. Du kan abonnere på det daglige nyhetsbrevet gratis på www.insolentiae.com. »

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *