Radio Polonia Oslo, hver tirsdag

“Radio Polonia Oslo”er navnet på den polske radiostasjonen i Norge som sender fra det latinamerikanske studioet Latinamerika i Oslo, hvis testsendinger kan høres på eteren i flere uker.

I Oslo-området på 105,8 FM og på Internett(www.radiolatinamerika.no) hver tirsdag fra 20.00 til 23.00.

Den offisielle åpningen av Radio Polonia Oslo av ambassadør Wojciech Kolańczyk er planlagt til midten av desember.

«Den utrolige gaven til Radio Latinamerika er at vi kan være tilstede på eteren til den lokale metropolen, sier Edith Stylo begeistret, takket være hvem radioen ble opprettet.

Sjefredaktør for Latin American Radio – LATIN-AMERIKA Greta Johnson mener at «det er veldig viktig for et så stort samfunn som Polen i Norge å ha en egen radiostasjon. «Et slikt medium gjør at viktig informasjon kan overføres ganske raskt.»

Radio Polen er en polsk stasjon i Oslo som har som mål å fremme polsk kultur, det polske språket og å støtte interessene til det polske folket og polakker i Norge.

Vi ønsker å gi viktige nyheter, både lokale og nasjonale, samt musikk og underholdning mer fokusert på det polske samfunnet.

Polakker er den største innvandrergruppen her i landet og det er veldig viktig at alle kan høre noe på polsk, sier Edith Stylo, sjefredaktør i Polonia Olso radio.

Radioen driver på frivillig basis, alle interesserte kan alltid være med.

På programmet: nyheter, poesihjørne, sport, aktiviteter for barn, turistseksjon, kulturarrangementer og gjester.

Radio Polen du kan lytte på Internett (www.radiolatinamerika.no) og rundt Oslo på 105,8 FM.

Den første polske radioen i Norge – Radio «Solidaritet«i Trondheim

«SolidaritetNorge-Polen» (Norsk-Polsk Solidaritet)

Fra høsten 1983 til høsten 1987 opererte Radio Solidaritet i Trondheim. Det var den andre ikke-profesjonelle stasjonen etter Paris, som sendte vanlige programmer på polsk og på «Solidarity» i Polen. Det første programmet ble sendt 1. desember 1984 og sendingen ble avsluttet etter at flere av dets ansatte forlot Trondheim.

Medarrangør, koordinator og representant for Radio i SANY-komiteen (for lokale radiostasjoner) var AndrzejT Omaszewicz. Sønnene hans, Michał og Tomasz, utgjorde kjernen i redaksjonen. Radiostasjonen var tilknyttet den lokale gruppen «Norsk-Polsk Solidaritet».

Programmet var halvt polsk og norsk og det identifiserende stikkordet var de første taktene i melodien «Fra historiens dyp…» Radioen mottok tilskudd fra Sound Studio-prosjektet, delvis finansiert av Trondheim kommune.

Kilde:Kronikker Elżbieta senere – Chodyłowa «Żnasjonallivet til den moderne polsk-norske diasporaen»

annonse

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *