«Baybasin de Gilze-Rijens helse er i fare når han forlater et spesielt fengsel»

Helsen til den dømte kriminelle Hüseyin Baybasin, fra Gilze-Rijen kommune, er truet når han blir tvunget til å forlate en spesiell fengselsavdeling i Veenhuizen.

Det sa advokat Judith Serrarens ved Haag-domstolen fredag. Advokaten anla en summarisk sak på vegne av Baybasin og andre internerte mot avdelingens trussel om utvisning. Statssekretær Teeven for sikkerhet og rettferdighet ønsker å innkvartere norske fanger i Veenhuizen.
Livsvarig fengselHuseyin Baybasin har sonet en livstidsdom siden 2002 for drap, oppfordring til drap, gisseltaking og narkotikasmugling. Hans overbevisning har vakt omfattende kritikk. Høyesterett vurderer fortsatt om straffen hans skal overprøves.
Mer luksuriøs celleDen kurdiske mannen har vært i en spesialavdeling for langtidsfanger i Veenhuizen en stund, hvor han har mange muligheter for friluftsliv og befinner seg i en mer luksuriøs celle.
Advokat Serrarens presenterte Haag-domstolen en psykiatrisk rapport som viser at Baybasins overføring til et vanlig fengsel er svært dårlig for helsen hans.
Sytten fengselstjenesterBaybasin har allerede tjenestegjort i sytten fengselsavdelinger. «Siden han har vært i avdelingen for langtidsfanger i Veenhuizen, har helsetilstanden hans blitt bedre,» sier advokat Serrarens. «Hvis han må gå tilbake, vil det absolutt ikke gjøre ham noe godt.»
Retten i Haag kommer med sin avgjørelse om to uker.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *