Dette er de 10 sunneste landene i verden

Faktisk: Nederland gikk akkurat glipp av denne plassen blant topp 10. I fjor var vi på 13. plass og i år falt vi til 15. plass. I tillegg vises kontinentet vårt, Europa, på listen seks ganger. USA ligger på 35. plass på listen, noe som ikke er overraskende. Når man vurderer de sunneste landene, blir forventet levealder for innbyggere i et bestemt land tatt i betraktning. Det gis straffepoeng for betydelig overvekt og røyking. Faktorer som sanitær og rent vann ble også tatt i betraktning.

De 10 sunneste landene

Blant de 169 landene, hvilke er de 10 sunneste i verden? Sjekk det ut nedenfor:

10. Israel

Vi tenker kanskje ikke umiddelbart på dette landet når det kommer til folkehelse, men forventet levealder her er 82,9 år, noe som er relativt høyt.

9. Norge

Helse i Norge

Norge er det første europeiske landet på listen. Norge har det høyeste antallet sykepleiere og jordmødre per innbygger i Europa, men lider også av den høyeste andelen av narkotikabruk og selvmord blant de nordiske landene, ifølge rapporter. Business insider.

8. Singapore

Helse i Singapore

Singapore var i fjor fortsatt det sunneste asiatiske landet, men på grunn av et fall på 4 plasser er det ikke lenger på topp. Det som er bemerkelsesverdig med Singapore er at det har et veldig anerkjent helsevesen.

7. Australia

Australia helse

Australias 7. plass er ingen overraskelse: Australias sportskultur og friluftsliv gjør landet til et av de sunneste stedene i verden.

6. Sverige

Helse i Sverige

Sverige er med vurdering øke. Landet rykket fra åttende til sjetteplass. Det bunnsolide, statlig finansierte helsesystemet mottar rundt 12 prosent av årlig BNP. Dette er en av de høyeste andelene i verden.

5. Sveits

Sveits Sveits Helse

Dette fjellrike landet med sin storslåtte natur er enhver turgåers drøm. En diett rik på frukt og frokostblandinger og en sportskultur gjør at den igjen kan rangeres blant de 10 sunneste landene.

4. Japan

Japan helse

Japan har erstattet Singapore som det sunneste landet i Asia. De rykket opp 3 plasser på rangeringen. Delvis takket være en diett med fet fisk og ris, har japanerne en av de høyeste forventet levealder i verden.

3. Island

Island Island Health Health

Island er kanskje lite og isolert, men når det gjelder folkehelse er landet på topp tre. Selv om den har falt fra andre til tredjeplass, har Island fortsatt storslått natur, en av de høyeste forventet levealder og et statlig godkjent finansieringssystem. helsesystem i stil med Nord-Europa.

2. Italia

Italia helse

Forskning har vist at middelhavsdietter* (som de i Italia) er blant de sunneste i verden. Dette er delvis grunnen til at forventet levealder i Italia er høy og det er til og med en såkalt blå sone på Sardinia. En blå sone er et område hvor mennesker lever betydelig lenger enn andre steder.

1. Spania

Spania helse helse Spania

Spania rykket opp ikke mindre enn fem plasser på årets rangering, og fortrengte Italia fra førsteplassen. Det ser ut til at retter som paella og gazpacho er på listen over sunn mat.

I 2040 vil Spania ha den høyeste forventet levealder i verden, spådd Washington Institute for Health Metrics and Evaluation. Spania har allerede den høyeste forventet levealder i EU.

*Ifølge ulike studier gir middelhavsdietten, som inkluderer ekstra virgin olivenolje og nøtter, færre hjerteproblemer. Dette er en av forklaringene på middelhavslandenes gode plassering på denne rangeringen.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *