Presset på FIFA øker. Danmark og Norge slutter seg til boikott av kamper med Russland

Vi står med fagforeningene som har varslet at de ikke vil spille mot Russland – sa sjefen for det danske fotballforbundet mandag Jacob Jensen. Akkurat som det danske idrettsforbundet DIF (medlem av IOC), Jensen gikk inn for utestengelse av Russland fra alle internasjonale sportsbegivenheter.

Det danske kvinnelandslaget i fotball er i samme gruppe som Russland i VM-kvalifiseringsrunden. Kampen med russerne er berammet til september.

Derimot leder for Norges Fotballforbund Terje Svendsen skrev han på Twitter: Vi tror, ​​i likhet med Sverige, Polen og Tsjekkia at det nå er uaktuelt å spille med Russland.

Det internasjonale fotballforbundet kunngjorde søndag at russernes kamper skulle spilles på nøytral bane, uten fans, uten russisk flagg og hymne, og uten bruk av navnet «Russland». Fifa han utelukker imidlertid ikke mye tøffere straffer i nær fremtid, inkludert utestengelse fra turneringen hvis situasjonen ikke blir bedre snart.

Imidlertid har FIFAs avgjørelser så langt skuffet europeisk fotball.

24. mars skulle de polske spillerne møte Russland i Moskva i semifinalen i opprykkssluttspillet til verdensmesterskapet. PZPN Allerede lørdag annonserte han, i likhet med de polske fotballspillerne, at det hvite og røde laget – i forbindelse med det russiske angrepet mot Ukraina – ikke hadde til hensikt å spille med «Sborna».

Søndag opprettholdt det polske forbundet sitt faste standpunkt. Og like før midnatt President PZPN Cézary Kulesza informert om de neste trinnene.

På grunn av FIFAs opprørende beslutning, PZPN han sendte et brev til alle forbund i Europa. Vi presenterte vårt standpunkt og oppfordret dem til å stå sammen med oss. For det er bare forent at vi skal være sterke. Ingen mildhet for russisk aggresjon mot Ukraina! – skrev lederen av det polske fotballforbundet på Twitter.

Tsjekkerne og svenskene opprettholdt også sin boikott av kamper med russerne søndag kveld. Lagene fra disse landene skal spille den andre semifinalen i sluttspillet. Vinneren skulle spille mot de beste av paret, Russland – Polen i den avgjørende kampen om opprykk til VM i Qatar.

i mellomtiden Fifa Hun har tidligere understreket at hun er i kontakt med føderasjonene i Polen, Tsjekkia og Sverige.

På grunn av det kommende sluttspillet (…), har FIFA notert seg posisjonene som er uttrykt i sosiale medier av det polske fotballforbundet, Tsjekkias fotballforbund og det svenske fotballforbundet og har allerede gått i dialog med alle disse forbund. FIFA vil holde tett kontakt for i fellesskap å finne passende og akseptable løsninger. – la til.

Andre forbund hadde tidligere sluttet seg til boikotten av kamper med russerne, inkludert engelske og albanske. For det albanske landslaget er dette blant annet til kampene med Russland i den nye utgaven UEFA Nations League.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *