BYD vil lansere sin første elektriske personbil i India som en del av en global kampanje.

BYD, som allerede selger elektriske busser og elektriske kjøretøyer (EV) for bedriftsflåter i India, vil lansere sin Atto 3 elektriske SUV i verdens fjerde største bilmarked, der den innenlandske bilprodusenten Tata Motors dominerer salget av elbiler.

Flyttingen er en del av en bredere global kampanje av den kinesiske bilprodusenten, som allerede har begynt å selge elbiler og plug-in hybrid-elektriske kjøretøyer i markeder rundt om i verden, inkludert Norge, New Zealand, Singapore, Brasil, Costa Rica og Colombia.

Tidligere i år sa BYD at de ville begynne å selge sine elbiler for passasjerer i Japan fra 2023 og planla også å sette opp en fabrikk i Thailand – den siste blant 30 andre i USA, Brasil og India – for å produsere 150 000 biler i året fra 2024 Den lanserte den elektriske SUV-en Atto 3 i Thailand på mandag.

BYDs fremstøt til India kommer også på et tidspunkt da det sørasiatiske landet fortsetter å følge nøye med på investeringer fra nabolandene, inkludert Kina.

Strenge kontroller av slike inngående investeringer tvang den kinesiske bilprodusenten Great Wall Motor til å sette sine investeringsplaner for milliarder av dollar i India på vent tidligere i år etter at den ikke klarte å sikre regulatoriske godkjenninger.

BYD har imidlertid allerede et produksjonsanlegg i landet og trenger ikke å ta inn nye investeringer for å sette sammen og selge Atto 3, sa en kilde som er kjent med selskapets planer.

Den Shenzhen-baserte bil- og batteriprodusenten, som teller Buffetts Berkshire Hathaway blant sine investorer, gikk inn i India i 2007 og produserte batterier og komponenter for mobiltelefonprodusenter fra fabrikken nær byen Chennai. , sør i landet.

I 2013 begynte de å bygge busser i landet med en lokal indisk partner, og i 2021 lanserte den sin e6 EV for salg til operatører og bedriftsflåteeiere.

BYD har kapasitet til å produsere 10 000 enheter i året ved sin fabrikk i Sør-India hvor den skal montere Atto 3.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *