Piotrków vil være vertskap for europeiske lag – ePiotrkow.pl

Piotrków Trybunalski og Bechatów hadde gleden av å være vertskap for de europeiske lagene i den første runden av kvalifiseringen til European Women’s Under-17 Football Championship. Polakkene kvalifiserte seg trygt til neste runde, og slo Island, Norge og Irland.

Turneringen fant sted samtidig på GIEKSA Arena i Bechatów og på den kommunale stadion «Concordia» i Piotrków. Vertene spilte de to første kampene i Bechatów, hvor de slo Island 4-0 og Norge 3-0. På den tiden var de gjenværende lagene i den «polske» gruppen i Piotrków Gray.

I den siste kampen spilte polakkene på «Concordia»-stadion, hvor de, etter å ha sluppet inn et mål i det 2. minutt, raskt tok igjen nederlaget og slo irene 6:1. Det polske landslaget avanserte fra førsteplass i gruppen til neste kvalifiseringsrunde.

Jeg er veldig fornøyd med lagets fremgang. Vi begynte først å jobbe sammen i august. La meg minne om at det var kun 5 spillere igjen fra forrige sesong, da vi spilte i finalen i EM, så vi er praktisk talt et nytt lag. Målet vårt var å vinne alle kampene og nå andre runde i EM-kvalifiseringen for U17. Så i andre runde vil vi bli trukket inn i den første potten, som vil tillate oss å unngå de sterkeste lagene – sier Marcin Kasprowicz, trener for det polske U-17 kvinnelandslaget. – Forholdene ZPN skapte var på et veldig høyt nivå. Alt passet oss. Vi hadde fantastiske treningsfasiliteter. Banen i Piotrków var perfekt forberedt, takket være at vi kunne spille fotball bra. Hotellforholdene og maten var også bra – legger treneren til.

Kapteinen på det polske landslaget, Zuzanna Witek, la ikke skjul på gleden etter denne kampen.

Fra start var vi sikre på at til tross for at vi slapp inn et mål i det 2. minutt, ville vi komme oss. Vi viste at til tross for det ugunstige resultatet, kan vi avgjøre kampen til vår fordel. » sier Zuzanna Witek, kaptein for det polske U-17-landslaget. – Banen var veldig bra, så vi hadde ingen klager. Vi foretrakk definitivt Bechatów-banen fordi den var større og vi følte gleden av å spille der, men vi kan ikke klage på Piotrków stadion heller. I hver kamp støttet fansen oss og var vår «12.» spiller – legger kapteinen til.

Den sportslige suksessen til polske kvinner ble også ledsaget av organisatorisk suksess, noe som fremgår av meningene uttrykt av PZPN- og UEFA-delegater.

Den avgjørende faktoren for organisasjonen er vurderingen av UEFA-delegaten. Dette er kun og utelukkende perfekt når det gjelder gjennomføringen av hele turneringen og dens organisering. Dette gjør oss veldig glade, fordi det gir oss store muligheter til å tiltrekke andre representative lag til Piotrków eller Bechatów i fremtiden – » sier Adam Kamierczak, president i det polske fotballforbundet og visepresident i det polske fotballforbundet. – Vi var på utkikk etter anlegg som oppfylte visse standarder satt av UEFA. For det andre ønsket vi å spille på steder der det var en god sjanse for at fans ville komme. Takket være engasjementet fra bymyndighetene og alle involverte i organiseringen av denne kampen, var dette mulig. Dette er uvurderlig fordi vi innser at det er vanskelig å tilbringe en time der midt i uken. 12, mer enn 1000 mennesker på tribunen, og det ble en suksess i Piotrków. Jeg tror dette er uforglemmelige øyeblikk for disse jentene – legger Adam Kamierczak til.

Følgende personer deltok i forberedelsene av et slikt arrangement: ansatte ved Piotrków sports- og rekreasjonssenter. Piotrków-myndighetene utelukker ikke muligheten for å organisere lignende arrangementer i fremtiden.

De siste to ukene har vært en periode med intense forberedelser. Mye arbeid ble gjort av de ansatte ved Piotrków Sports and Recreation Centre for å forberede bakken. Spørsmålet ble utarbeidet på en eksemplarisk måte, som fortjener å uttrykke meningen til lagene som spiller på den kommunale stadion «Concordia» i Piotrków. Positive evalueringer kom også fra PZPN- og UEFA-delegater. Ros blant annet: flott deltakelse i kampen med det polske landslaget. Like varm anerkjennelse og takk går til ungdommene fra Piotrków som kom i så stort antall til den kommunale stadion. Jeg tror det polske fotballforbundet også vil merke dette. Vi vil definitivt prøve å arrangere lignende arrangementer i fremtiden – oppsummerer Andrzej Kacperek, visepresident i Piotrków Trybunalski.

Resultater fra turnering 2:

Torsdag – 12. oktober

Polen – Island 4:0 (3:0)

Norge – Irland 1:0 (0:0)

Søndag – 15. oktober

Polen – Norge 3:0 (2:0)

Irland – Island 1:3 (1:0)

Onsdag – 18. oktober

Polen – Irland 6:1 (3:1)

Norge – Island 3:1 (3:1)

Gruppetabell 2 (de tre første lagene går videre til neste runde):

1. Polen 9 (poeng) 13:1 (scoret mål: innslupne mål)

2. Norge 6 4:4

3. Island 3 4:8

4. Irland 0 2:10

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *