Ingrid Alexandra fra Norge forlater familiens reir…

Den eldste datteren til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (19), som ble sett strålende på Christian av Danmarks fødselsdag, bestemte seg for å slå til på egenhånd og slå seg ned i nabolaget. trendy» fra Oslo.

Plassert 19 km sørvest for hovedstaden, i Asker, mellom vann og fjell, mangler kongeboligen Skaugum absolutt ikke naturlig sjarm! Men for en jente rett i tenårene kan stedet virke litt dystert. Dette er grunnen til at Ingrid Alexandra fra Norge «unnlot seg en leilighet på Grünerloekka, i Oslos mest trendy bydel», som magasinet nettopp har avslørt. So og Hoer.

Barnebarnet til kong Harald V, nest i tronfølgen, ble født 21. januar 2004, og fullførte sin andre syklus ved Elvebakken vgs i juni. Hun har for tiden en stilling som skoleassistent og miljøansvarlig ved Uranienborg skole, i Frogner-distriktet, hvor hun har studert fra 2019 til 2020. Økologi og klimaendringer har alltid vært en av prinsessens bekymringer. Hans første «offisielle engasjement», i 2009, bestod i å lede en barneparade på Slottsplassen i Oslo, for å feire Verdens miljødag.

Et nabolag populært blant unge, trendy nordmenn

Dessuten er nabolaget hun valgte, som ligger nær sentrum og ikke langt fra det kongelige palasset, helt i tråd med hennes overbevisning! Turistguider beskriver Grünerloekka som den varmeste og livligste, mest «trendy» delen av den norske hovedstaden. «Stedet du vil være neste gang du er i Norge», heter det i magasinet Vogue.

Hule av «hipsters», «graffiti-artister», «taggere» og andre gatekunstnere «alternativ», det utmerker seg ved sine elegante loppemarkeder, sine design- og vintagebutikker, sine utendørsrestauranter, sine gatemusikanter og sine skogkledde områder. Midt i denne grønne lungen i Oslo slynger Akerselva seg, omkranset av pittoreske turstier.

Prinsesse Ingrid Alexandra under en vennskapsfotballkamp på Skaugum stadion 21. juni 2023 i Oslo. © Marius Gulliksrud/Stella Pictures/ABACAPRESS.COM

På grunn av gentrifisering er arbeiderboligene og varehusene i denne tidligere industrisonen – der maleren Edvard Munch vokste opp – blitt forvandlet til elegante barer, nattklubber, konserthus og kunstgallerier. Mathallen overbygd marked har blitt et tempel for matingtrendy gastronomi, med sine stands av lokale økologiske produkter, sine trendy restauranter og sine mikrobryggerier.

Les også >> Hvem er Magnus Heien Haugstad, kjæresten til Ingrid Alexandra fra Norge?

Vi kan tenke at Ingrid Alexandra nå vil få mer selvstendighet til å date kjæresten Magnus Heien Haugstad. Sønnen til en advokat, denne 23 år gamle nordmannen studerer bedriftsøkonomi ved University of Lancaster, i England. Prinsessen snakker kun med stor diskresjon om dette forholdet som ser ut til å ha vart i mer enn ett år. Under sitt første TV-intervju, på den offentlige kanalen NRK1, til 18-årsdagen, i 2022, gjorde hun det klart at hun ikke ønsket å svare på dette punktet «fordi det var noe som tilhørte hennes mest intime sfære».

En pause før nasjonaltjenesten i hæren

Uansett hva som skjer, vil dette frihetsbruddet være kort. Fra januar slutter Ingrid-Alexandra seg til ingeniørbataljonen til Nordbrigaden, ved Skjold leir, nord i landet, for å gjennomføre et års nasjonal tjeneste. Hun vil dermed følge eksemplet til «søstrene» Leonor fra Spania og Elisabeth fra Belgia. «Ingen steder i grunnloven står det at jeg trenger militær utdanning,» presiserte hun, «så hvis jeg valgte å gjøre det, er det ikke på grunn av rollen min.» Denne erfaringen vil imidlertid være nyttig for henne som den fremtidige øverste sjefen av det norske forsvaret.

Prinsesse Ingrid Alexandra besøker Nordbrigaden i Setermoen, Bardufoss, 25. oktober 2022.
Prinsesse Ingrid Alexandra besøker Nordbrigaden i Setermoen, Bardufoss, 25. oktober 2022. © Heiko Junge/NTB POOL/Scanpix Norway/ABACAPRESS.COM

Utfordringen har dessuten ingenting som skremmer ham. Veldig sporty, Ingrid Alexandra er en fan av surfing, ski og til og med kickboksing! Hun har allerede gjennomført feltpraksis i slutten av 2022. Hun deltok også i marinens manøvrer, hoppet fra et treningstårn i fallskjerm og fløy ombord i et F16 jagerfly… Når det gjelder Skaugum, burde ikke kronprinsene føle seg så alene der. Faktisk bor Ingrid Alexandras yngre bror, Sverre Magnus, 17, på siste året på videregående, fortsatt der. Det samme gjør Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby (26), som kom hjem etter bruddet med influenceren og reality-TV-stjernen Nora Haukland…

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *