Peter Dahl Strand tar farvel med en tittel: «Nå i Norge til mesterskap» (Sint-Niklaas)

Elitesykling uten kontrakt og løfte Waasland Championship

Peter Dahl Strand vant foran Van Kessel og Yogev.© EWT

Belsele

I et buddhistisk Belsele dominerte nordmannen Peter Dahl Strand Waaslandmesterskapet fra første til siste meter. Det ga ham også seieren. Han reiser tilbake til Norge onsdag.

«Skriv Peter som vår leder,» hvisket den lokale sjåføren Thomas Dhooge til oss før start. «Han er i god form og supermotivert.» Dhooge hadde rett. Nordmannen var der allerede etter 15 kilometer da en ledergruppe på seks ryttere dannet seg. Han holdt knapt 10 kilometer. Etter nok en serie med nålestikk går Strand halvveis i kampen. Så fulgte den albanske mesteren Ylber Sefa (allerede nummer to i fjor) og ireren Adam Kelly etter. Denne trioen varte i over en time, men ble likevel tatt. Først av fem forfølgere med lagkameraten Thomas Dhooge, Maarten Clauwaert, Thibau Verhofstadt og nederlandske Van Lohuizen og Van Heesterick. De som trodde løpet nå var over ble skuffet, da ti løpere, inkludert tre Charlies Metalced-bønder (Van Schoor, Verwaest og Verheyen) lukket gapet.

Selv om alle lag nå er representert, har også denne historien falt igjennom. Stijn Siemons prøvde det alene en stund, men til slutt var det ti ryttere som spurtet inn til seier. Strand var klart raskere enn sykkelcrosseren Corné Van Kessel og israelske Yogev.

«Jeg likte det veldig godt. Det var et morsomt kurs. Jeg gledet meg også. På onsdag drar jeg til Norge for mesterskap. Etter det er jeg tilbake,» sa lagleder Uw Immo Plus – Pessemier. «Så jeg ville vise meg selv igjen. Men det var ikke lett. I finalen prøvde en rytter å overraske oss. Jeg tettet gapet og jeg ledet langt. Men jeg holdt på. Det var skikkelig moro. Min fjerde seier her i Flandern. Jeg vil definitivt bo her igjen.”

spilt riktig

Lokallaget Charlies-Metalced til sportsdirektør Gaspard Van Peteghem måtte nøye seg med en femteplass fra Jérôme Baugnies. «Med Matthew Van Schoor hadde vi en andre mann i den ledende gruppen. De spilte det kollektive spillet riktig og prøvde å rømme på disse siste kilometerne. Men nordmannen var klart sterkest. Det er ingenting å si på seieren hans», analyserte sportsdirektør Gaspard Van Peteghem.

9. juli i Sinaai, med Grote Prijs Stadsbelangen Sint-Niklaas, får han en ny sjanse til å sette laget sitt på kartet i sin egen by.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *