På grunn av tilstrømningen av mobiliseringsflyktninger, utplasserer Russland allerede flere væpnede styrker ved grensene

I de tidlige timene mandag morgen avtok strømmen av mennesker fra Russland noe, men er fortsatt mye høyere enn tidligere uker, melder nyhetsbyrået «Reuters».

Finland vil følge eksemplet til de baltiske statene

Den finske regjeringen kunngjorde forrige fredag ​​at de vil forby innreise for russiske statsborgere med turistvisum i løpet av de kommende dagene. Dette forbudet bør gjelde Schengen-visum utstedt av Finland og andre land.

Polen, Litauen, Latvia og Estland har allerede tatt lignende avgjørelser. Og etter innreiseforbudet til disse landene har Finland blitt et populært reisemål for de som nå prøver å forlate Russland.

Som tidligere rapportert av innenriksminister Kristaps Eklons (AP), kom 1.132 russiske statsborgere inn i Latvia lovlig forrige uke, mens 23 borgere fra nabolandene ble nektet innreise.

Ministeren bemerket at dette tallet er fem ganger lavere enn Estland og Litauen, hvor rundt 5.100 og 5.300 russiske statsborgere har reist inn siden 19. september.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

For eksempel sist lørdag morgen, da russiske statsborgere omringet finske grensekontrollposter, stilte 20-70 biler seg i kø ved den russisk-latviske grensen.

De mest populære rømningsveiene

Ifølge data fra grensevaktene i Kasakhstan ankom rundt ni tusen russiske statsborgere dette landet på bare tre dager fra 20. til 23. september. Folk står fortsatt i kø for å krysse grensen og det er nesten umulig å finne overnatting i grensebyene.

Et populært reisemål for «mobiliseringsflyktninger» er Georgia. Sist søndag morgen strakte køen seg ved den russisk-georgiske grensen i over 10 kilometer. Telekommunikasjonsselskapet «Doždj» melder at Russland allerede har utplassert ytterligere væpnede styrker på grensen til Georgia.

Folk prøver å flykte fra Russland, og flykter også til Armenia, Aserbajdsjan, Usbekistan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Mongolia. Tyrkia fikk stor popularitet fra de første dagene etter kunngjøringen om mobiliseringen.

En annen flukt er Norge. Selv om det ikke er direktefly til dette landet, er det fortsatt mulig å komme seg til Norge ved å krysse landegrensen med buss fra Murmansk.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *