Oransje løvinner ved verdensmesterskapet i Australia og New Zealand: når og mot hvem skal de spille?

De oransje løvinnene går ned under jorden, på jakt etter ny fotballsuksess. Mellom 20. juli og 20. august 2023 vil FIFA verdensmesterskap for kvinner finne sted i Australia og New Zealand. Hvordan ser rutetabellen for Nederland ut? Klarer du å følge kampene, til tross for stor tidsforskjell? Og hva er sjansene for en ny suksess, etter europatittelen i 2017 og finalen i VM i 2019?

Veien til Australia og New Zealand

Høsten 2021, etter utsettelsen av OL, begynner Nederland å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2023. Britiske Mark Parsons tok over etter suksessrike Sarina Wiegman, men samarbeidet går ikke knirkefritt. Parsons kombinerte opprinnelig innenlandsk coaching med sine klubbforpliktelser i USA. For eksempel kommer han for sent til forberedelsene på grunn av et tapt fly fra USA. Dessuten faller de oransje løvinnene bak i den tilsynelatende enkle kvalifiseringsgruppen, på grunn av 2 uavgjorte kamper mot Tsjekkia.

I mellomtiden arrangeres det (allerede utsatte) EM i England sommeren 2022. Men det viser seg å være en skuffelse for den regjerende europamesteren. De oransje løvinnene kom ikke opp i fart og tapte for Frankrike i kvartfinalen etter ekstraomganger. Parsons må begynne på nytt og Andries Jonker tar over. Det første oppdraget i september 2022 er umiddelbart viktig. Orange må vinne mot sin konkurrent Island for fortsatt å få tilgang til verdensmesterskapet. Det krever litt innsats, men det lykkes til slutt, takket være Esmee Brugts» 1-0 på overtid. Alt er bra Det ender bra.

Motstandere i Australia og New Zealand

The Orange Lionesses sparker i gang turneringen søndag 23. juli. Nederland møter da Portugal i Dunedin, akkurat som under EM i England (3-2 seier). 4 dager senere venter det beste laget i kvinnefotballens verden, USA, i Wellington. En ny sjanse for hevn for Orange, etter VM-finalen i 2019 og straffesparkkonkurransen som ble tapt ved OL i Tokyo. Denne husokkupanten starter på New Zealand ettermiddag, når klokken er 03.00 i Nederland. Tirsdag 1. august er Nederland tilbake i Dunedin for siste gruppekamp, ​​mot Vietnam, med debut i VM.

Les også: Alt om VAR i fotball: hva, hvordan og hvor?

Reiseplan for Australia og New Zealand

The Orange Lionesses blir derfor på New Zealand under gruppespillet. De må pendle til kampen mot det amerikanske laget, mellom Dunedin på Sørøya og Wellington på Nordøya. Blir Nederland nummer 1 eller 2 i gruppen, venter en reise til Australia. For på deres side av kalenderen finner den 8. finalen sted i Melbourne eller Sydney. Sverige, Italia, Argentina og Sør-Afrika er mulige motstandere.

Kvartfinalene og semifinalene finner sted i New Zealand, inkludert Wellington og Auckland. Den siste etappen av turneringen vil finne sted på australsk jord, med finalen i Sydney og bronsemedaljen i Brisbane. Gå først gjennom gruppespillet, men så kan løvinnene gjøre mange flytimer.

Utvalg i Australia og New Zealand

6 år etter den europeiske tittelen er kjernen til Orange Lionesses fortsatt forent. Lieke Martens, Jackie Groenen, Sherida Spitse og Daniëlle van de Donk er fortsatt nøkkelspillere for landslaget. Det gjelder absolutt Vivianne Miedema, men stjernespilleren er i ferd med å komme seg etter en alvorlig kneskade og er ute av VM. Andre kjente fravær er Sari van Veenendaal, Kika van Es (begge pensjonert) og Shanice van de Sanden (ikke valgt). Men med Brugts, keeper Daphne van Domselaar, Jill Roord, Victoria Pelova, Wieke Kaptein og Lynn Wilms, har en ny generasjon løvinner dukket opp. Hele utvalget ser slik ut:

Voktere: Daphne van Domselaar (Aston Villa), Lize Kop (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord)
Forsvarere: Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atletico Madrid), Stefanie van der Gragt (Internazionale, trekker seg etter VM), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (Chelsea), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg)
Midtbanespillere: Jill Baijings (Bayern München), Daniëlle van de Donk, Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Wieke Kaptein (FC Twente), Victoria Pelova (Arsenal), Jill Roord (Manchester City), Sherida Cracher (Ajax)
Forwards: Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV, velger ny klubb etter VM), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Katja Snoeijs (Everton)

ren spilletid

Les også: Hvorfor er fotball den eneste lagidretten uten ren spilletid?

Muligheter i Australia og New Zealand

Kan dette utvalget vinne en medalje i en større turnering, som i 2017 og 2019? Uansett må de oransje være der umiddelbart i åpningskampen. Portugal er en tøff motstander, vi vet det siden den vanskelige 3-2-seieren i EM, 1 år tidligere. Tidligere møter med USA har alltid vært de samme, med USAs lag fortsatt en vinner. Er New Zealand-penningen på vei i riktig retning? Den siste puljekampen mot Vietnam burde ikke være noe problem, men Nederland må jobbe hardt for det. Under turneringen kan det alltid spille en rolle å gå frem og tilbake mellom ulike tidssoner.

Nederland er ikke blant de store favorittene, blant annet på grunn av fraværet av Miedema. På den annen side er kalenderen gunstig. Å bestå gruppespillet er ikke lett, men absolutt ikke umulig. Etter det venter kanskje Sverige, Italia, Argentina eller Sør-Afrika. Sverige er det sterkeste laget på denne listen, men Orange har ikke tapt mot denne skandinaviske motstanderen på lenge. I kvart- og semifinalene er Spania, Norge og Japan de mest attraktive potensielle motstanderne. Sterke land, men normalt tilsvarende Nederland. Storfavoritter som England, Tyskland, Frankrike, Brasil og USA møtes ikke (igjen) av Nederland før tidligst i finalen.

Kalenderen i Australia og New Zealand

Gruppespill:
Søndag 23. juli 2023: NEDERLAND-Portugal (Dunedin, kl. 9.30)
Torsdag 27. juli 2023: USA-NEDERLAND (Wellington, 03:00)
Tirsdag 1. august 2023: Vietnam-NEDERLAND (Dunedin, kl. 09.00)

Knockout-stadium (valgfritt):
Søndag 6. august 2023: 16. omgang (Sydney, kl. 04.00 eller Melbourne, kl. 11.00)
Fredag ​​11. august 2023: Kvartfinaler (Wellington, kl. 03.00 eller Auckland, kl. 09.30)
Tirsdag 15. august 2023: Semifinale (Auckland, kl. 10.00)
Lørdag 19. august 2023: Kamp om 3. plass (Brisbane, kl. 10.00)
Søndag 20. august 2023: Finale (Sydney, kl. 12.00)

Avsparktider er nederlandsk tid. I Australia er det 8 timer senere enn i Nederland, i New Zealand er det 10 timer senere. Du kan følge direktesendingene til Oranje Leeuwinnen gjennom ANS.

(Kilde: UEFA, FIFA, KNVB, The Athletic, NRC, Algemeen Dagblad. Foto: Gerrit van Keulen/ANP)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *