Oppdag hvordan den norske parken før krigen så ut i Cieplice! Hva mangler i dag i den norske parken?

Den norske parken ligger i nærheten av gatene Cervi og Wolności i Cieplice, og samtidig er den omgitt av elven Wrzosówka på vestsiden. Den norske parken ligger i nærheten av en annen vakker park i Cieplice – spa-parken.

Den norske parken ble grunnlagt på 1900-tallet etter initiativ fra Eugen Füllner, som eide en papirmaskinfabrikk. Parken med et areal på 15,6 hektar ligger i gatene Cervi og Wolności, og på vestsiden av parken ligger elven Wrzosówka. Den norske parken ble til med den hensikt å skille fabrikklokalene fra boligområdene beregnet for de ansatte. En av de vakreste attraksjonene på dette stedet er en dam med en bro, som den norske paviljongen ble bygget på, hvis arkitektur var inspirert av en restaurant i Oslo (Norge). Frem til 2013 var den nevnte norske paviljongen sete for Naturhistorisk museum, hvor man kunne se en interessant og imponerende samling av ulike eksemplarer av fugler og sommerfugler!

Foreløpig er den norske parken beriket med en ny overflate av parkstier eller en ekstra forsterkning av kantene på dammen, i midten av denne er det en fontene opplyst i flere farger. Det er også et vakkert hvitt lysthus ved kanten av dammen, hvor turgåere kan sitte og hvile mens de beundrer den vakre utsikten. I den norske parken Cieplice vil det også være en obelisk til minne om møtet mellom to polske poeter: Wincenty Pol og Kornel Ujejski med den tsjekkiske anatomen og fysiologen Jan Purkyne. Husker du hvordan parken så ut? Etter din mening mangler det noe i den norske parken?

Partner reklamemateriell

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *