Sportsfunksjonær ignorerer siste anti-russiske kjennelse

Den russiske gymnastikksjefen Vasily Titov har svart etter at hans nederlandske kolleger sa at de ville boikotte en internasjonal kongress

President for det russiske kunstneriske gymnastikkforbundet, Vasily Titov, sa at en stor kongress i Türkiye neste måned ikke ville bli satt i fare til tross for at nederlandske tjenestemenn var de siste til å kunngjøre en boikott på grunn av russisk deltakelse.

En rapport fra Inside the Games tirsdag sa at nederlandske tjenestemenn ville slutte seg til boikotten som allerede er erklært av deres kolleger i Norge, Ukraina, Polen, Litauen, Estland og Italia.

Alle nasjoner har sagt at de ikke vil delta på kongressen for det internasjonale gymnastikkforbundet (FIG) i Istanbul 11.-12. november, da russiske og hviterussiske delegasjoner vil være til stede.

Som svar på nyhetene sa den russiske gymnastikktjenestemannen Titov at det store flertallet av FIG-medlemmer fortsatt vil være til stede.

Les mer

Russisk gymnastikkikon forklarer «fordelene» med sanksjoner

«FIG inkluderer 143 land. Selv om åtte land ikke deltar, er det alltid et quorum til å ta avgjørelser, det er det første punktet. Titov fortalte RIA Novosti.

«For det andre har hvert forbund rett til å delta eller ikke delta. Jeg er trist over at mine kolleger politiserer sin deltakelse på kongressen.

«Vi fortsetter å være medlemmer av det internasjonale forbundet, så vi må delta i alle arrangementene som arrangeres av FIG. Det er ingen masseboikott.

FIG-kongressen var opprinnelig planlagt til Sandefjord, men ble flyttet etter at Norges Gymnastikkforbund sa at russiske og hviterussiske tjenestemenn ikke kunne delta på grunn av press fra olympiske myndigheter og politikere.

Türkiye gikk senere inn for å være vertskap for samlingen for andre år på rad.

FIG-president Morinari Watanabe insisterte på at de russiske og hviterussiske delegasjonene skulle få delta siden de er nøytrale representanter for sin plass, i stedet for folkevalgte embetsmenn.

Les mer

Utestengt russisk «Z»-protestgymnast får konkurranseløft

Titov, som er medlem av FIGs eksekutivkomité, forventes å være en del av en femmanns russisk delegasjon til Istanbul.

De står fritt til å delta selv om FIG kunngjorde i mars at russiske og hviterussiske gymnaster vil bli utestengt fra alle konkurransene inntil videre på grunn av konflikten i Ukraina.

Andre steder denne uken deltar presidenten for den russiske olympiske komité (ROC) Stanislav Pozdnyakov på en generalforsamling i Association of National Olympic Committees (ANOC) i Seoul, Sør-Korea.

Pozdnyakov beskrev sin deltakelse som et positivt skritt mot å fremme interessene til russiske idrettsutøvere ettersom de står overfor omfattende utestengelser fra internasjonale konkurranser.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *