nye NATO-militærøvelser i Norge

Lagt ut

Videolengde: 2 min.


Frankrike info

Artikkel skrevet av

Frankrike info – B. Mousset, F. Pairaud

Frankrike TV

Som hver dag tar 23.00-nyhetene en omvisning i nyhetssendingene fra europeiske TV-kanaler. Det er Eurozapping onsdag 7. juni.

NATO-styrker trener igjen i Norge. Operasjonen, kalt Arctic Challenge, samler 150 kampfly fra forskjellige land for militærøvelser. «Det legges vekt på ferdigheter og samarbeid som partnernasjoner«, spesifiserer major Jarrod Ebner, pilot for den amerikanske hæren. NATOs operasjoner har mangedoblet seg siden begynnelsen av krigen i Ukraina.

Tyskland tester virtual reality-headset mot antisemittisme

I Tyskland kan et virtual reality-headset lese en skjerm i flere dimensjoner. Pedagogiske verktøy gjør det mulig å forstå hva ofrene for Holocaust opplevde. En teknologi som anses som nyttig av tyske myndigheter for å bekjempe antisemittisme i landet.
Kong Charles III er på sitt første utenlandsbesøk siden kroningen for en måned siden. Etter hovedstaden Bucuresti reiste den britiske monarken til Transylvania. Han er høyt respektert der for sine forpliktelser, spesielt økologiske. «Han er en mann som har gjort mye for Romania. Han burde være et eksempel for våre ledere, som ikke har gjort noe for å fremme regionen vår«, sier en mann.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *