Norske Normann signerer med ny russisk klubb og mister plassen i uttaket

Den norske internasjonalen Mathias Normann slutter seg til Dynamo Moskva, har den russiske klubben sagt, en avgjørelse som vil frata midtbanespilleren sin plass i utvelgelsen på grunn av krigen i Ukraina.

I en pressemelding publisert tirsdag kveld kunngjorde Dynamo Moskva at den 26 år gamle norske spilleren vil spille neste sesong under sine farger etter en låneavtale med FC Rostov.

Normann har vært under kontrakt med dette andre russiske laget siden 2019, men ble forrige sesong lånt ut til engelske Norwich, nå nedrykket til andredivisjon. Den nye ettårige låneavtalen inneholder også en kjøpsopsjon.

«Til dags dato er dette den beste sportslige muligheten jeg har og derfor er dette den vi har valgt«, hadde Normann erklært lørdag til TV2-kanalen, og avslørte at han forberedte seg på å bli med i en russisk klubb, da uidentifisert.

Ved å gjøre dette vil spilleren miste sin plass i utvalget. Fra mandag hadde Norges Fotballforbund advart at «Normann kan ikke representere Norge hvis han skal spille for en ny russisk klubb«.

«Norsk og europeisk fotball er unisont for å legge felles press på Russland, en stridende part som også har vært svært aktiv i å bruke sin maktposisjon i idretten.«, sa forbundspresidenten, Lise Klaveness, i en pressemelding.

Norge skal spille sin neste kamp i Slovenia 24. september i Nations League før de tar imot Serbia 27. september.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *