Norske myndigheter avslørte identiteten til angriperen

Angriperen, som ble pågrepet etter skytingen på øya Utoya, der Norges statsminister Jens Stoltenbergs Arbeiderpartis (AP) ungdomsleir ble holdt, er norsk, sa justisministeren. Norge Knut Storberget.

«Vi har informasjon om at han er der norsk«- understreket han minister under en pressekonferanse, og sa at det var for tidlig å gi ytterligere detaljer.

I følge norsk Politiarrestasjonen er mest sannsynlig også knyttet til angrepet på regjeringsbygg i Oslo.

Storberget meldte at det var skadde i en bombeeksplosjon nær en regjeringsbygning. døden syv personer og rundt 10 er alvorlig skadet.

«Flere unge mennesker ble drept og flere er savnet» etter skytingen på øya Utoya, som ligger omtrent 30 km nordvest for hovedstaden. Norge – sa ministeren.

Ifølge politiets foreløpige telling døde «ni eller ti personer» på øya.

Norges statsminister advarte om at dødstallet fra angrepet på øya kan stige. Under kveldskonferansen forsikret han at myndighetene ville finne «de ansvarlige for angrepene og stille dem for retten». Han la til at gjerningsmennene ikke ville være i stand til å «ødelegge demokratiet».

Stoltenberg han uttrykte også sin tro på at politiet sørget for hans sikkerhet. Han understreket at hans tanker var med dem som mistet livet i forbindelse med tjenesten og mens de arbeidet i regjeringsbygningene som ble angrepet.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *