Norske eksperter gir råd til Latgale-lærere om entreprenørskap

Eksperter fra norske samarbeidspartnere fra planregionen Latgale besøkte Riga, Rēzekne og Daugavpils med sikte på å konsultere og dele sine erfaringer innenfor rammen av interesseopplæringsprogrammet «Jeg-entreprenør! » som en del av implementeringsprosessen. Derfor ble det lagt opp til en rekke aktiviteter, der vi inviterte pedagoger og videregående elever ved kommunale utdanningsinstitusjoner, samt representanter for skolestyrene, til å delta.

Siden Latgale Planning Region skapte en mulighet for prosjektet «Entreprenørskapsstøttetiltak i Latgale Planning Region» nr. Under LV-LOCALDEV-0001, for å finansiere utdanningsprogrammer av interesse «Jeg er en gründer!», organisering av 106 grupper i 9 kommuner i Latgale-regionen fra skoleåret 2023/2024, lærere og representanter for utdanningsmyndighetene til å engasjere seg og aktivt delta i følgende aktiviteter, som vi inviterer deg til å gi informasjon om i media:

1) Treningsverksteder for entreprenørskap «Metoder i bedriftsopplæringskurs»hvor norske eksperter vil dele sine erfaringer med leksjonsmetoder, ulike aktiviteter, teknikker og instruksjoner om hvordan man kan lage og presentere læringsinnhold på en interessant og spennende måte vil bli demonstrert.

Workshops vil bli arrangert:

  • I Rezekne I det kreative servicesenteret i Øst-Latvia «Zimuls»

20. april fra klokken 12.00 til 14.00. Og

  • i Daugavpils Daugavpils statsgymnasium 21. april fra 10.30 til 11.45..

Det vil være 2 parallelle entreprenørskapstreningsverksteder i hver by:

  • førskole – 4. klasse (kun for lærere)
  • 5. – 12. klasse (for lærere og elever)

2) I tillegg til workshopene vil det også bli holdt i forsamlingssalen til Daugavpils statsgymnas 21. april kl 12:00-13:00 Åpen diskusjon «Hva er gründerferdigheter og hvorfor entreprenørskapsutdanning ikke bare er nyttig for unge gründere», der alle tilstedeværende vil delta aktivt, stille spørsmål og uttrykke sine meninger. Representanter for ulike parter involvert i entreprenørskapsutdanning vil delta i diskusjonen – Olga Tolmačova (leder for avdelingen for investeringer og internasjonale relasjoner i delstatsbyen Daugavpils), Jeļena Dedele (senior prosjektleder for Daugavpils Business Incubator), Aleksejs Homutinins (Styreleder for SIA «Rols», styremedlem i SIA «Element Fitness»), Elizabete Križanovska (elev ved Daugavpils State High School ). Det vil bli moderert av Vladislavs Stankevičs, visedirektør for Latgale Special Economic Zone.

Arbeidsspråket for alle aktivitetene vil være engelsk, med mulighet for å stille spørsmål også på latvisk. Program for aktiviteter og workshops er vedlagt.

Interesseutdanningsprogrammer utvikles innenfor rammen av prosjektet «Tiltak for å støtte entreprenørskap i Latgale planregion» støttet av programmet «Lokal utvikling, fattigdomsbekjempelse og kulturelt samarbeid» av Det økonomiske instrumentet til Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet for perioden 2014 -2021. I LV-LOCALDEV-0001. La oss jobbe sammen for et konkurransedyktig Europa! #EEANorwayGrantsLatvia

Mer informasjon om prosjektet:

lpr.gov.lv/lv/regionalie_projekti/uap-latgale/#.YvTShuxBy8U
www.facebook.com/UAPLatgale

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *