Annette (39) emigrerte til Norge med familien

Annette emigrerte til Norge i juli 2021 sammen med kjæresten Thaddeus, døtrene Pippa og Jools og sønnen Sol. Et land hun aldri hadde vært i før. På jakt etter et nytt eventyr med mange lærerike øyeblikk: «Du kan sette oss i et hvilket som helst land, og vi vil være like glade som her. »

Annette (39 år): «Jeg og kjæresten min elsker å reise og vi trives enda mer sammen med barna. Du senker farten, besøker forskjellige steder og ser verden gjennom deres øyne. I 2017 og 2018 dro vi på en fantastisk fjorten måneder lang verdensturné med våre to døtre. Og vi kjenner fortsatt denne reisen i våre hjerter.

Da vi var tilbake i Nederland og venner kom for å fortelle oss at de skulle jobbe på en internasjonal skole i Thailand, ble flammen vår tent (igjen). Da begynte vi rett og slett å lete etter arbeid på skoler: fra Sør-Afrika til Bali. Endelig kom Norge til oss.

Emigrere uten hus eller bil

Jeg ble tatt opp på en internasjonal skole i Bergensområdet der kjæresten min studerte. Fordi vi først ville føle og se miljøet vi skulle bo i, bodde vi først på hotell i seks uker. Derfra kjøpte vi hus og to biler. Når jeg ser tilbake, var det faktisk en gal situasjon å bo på hotellrom med oss ​​fem. Men så var det sånn og det var en veldig vakker tid. Du kan til slutt trene tankegangen din når du tilbringer så mye tid sammen. Vi snakket selvfølgelig ikke norsk ennå. Ungene lærte det ganske raskt, spesielt Sol. Han er nå tre år gammel og snakker norsk, engelsk og nederlandsk flytende.

Dårlig vær finnes ikke her

Å bo i Norge er fantastisk: Jeg kan anbefale det til alle for din mentale helse. Fjordene og høye fjellene, fossen ved siden av huset vårt og en enorm hage nær skogen: det er som en drøm. Barn kan leke trygt ute her og på toppen av fjellet der vi bor er det et hus åpent dag og natt. Det er ved, fyrstikker og bøker. Alle kan bruke den og alle lar den være ren og ryddig. Denne tilliten til andre og til gjensidig bistand er veldig stor her. Det er unikt å bo her, men du kan flytte oss til hvilket som helst land og vi vil trives like godt som her. Vi elsker alle eventyr og elsker å oppdage andre land, andre kulturer og språkkultur.

I Norge begynner ikke barn på skolen før de er seks år. For å gjøre dette går de i barnehagen hvor barna ofte er ute hele dagen, uansett vær. Ingen klager på været i Norge uansett. Her finnes ikke dårlig vær, men dårlige klær gjør det. Så hvis det regner, ta på regnbukser og regnstøvler. Det som også er forskjellig fra Nederland er at barn av samme fødselsår sitter sammen i klassen. Det er ingen læringsnivåer, det er ikke engang tillatt her. Så du kan ikke sitte stille eller hoppe over en time. Det er en enorm veksttankegang her: ingen skal føle seg bedre eller verre enn noen andre.

emigrere til Norge
Kilde: privat bilde

Vi lever i en veksttankegang

Vi lever også etter denne tankegangen. Gjør det og ikke overtenk ting, men fokuser på hva som kan gå riktig og hva du kan lære av noe. Jeg tror egentlig ikke vi skal ta feil. Med mindre det er farlig. Hver situasjon er en mulighet til å lære noe, se annerledes på noe og få noe positivt ut av det. Jeg liker heller ikke å sette meg mål, se inn i fremtiden eller ha forventninger. Det tar deg bare ut av øyeblikket du er i. Selv om dette øyeblikket er det mest dyrebare som finnes akkurat nå. Akkurat nå lærer jeg mye om å leve uten dømmekraft, noe jeg synes er veldig interessant. Jeg tror av hele mitt hjerte at alle gjør det de gjør med et godt hjerte.

Emigrere og bli vant til nye vaner

Det jeg måtte venne meg til i starten var at ellers ville vi aldri se foreldrene i skolegården for eksempel. På skolen vår blir alle barn hentet og returnert med skolebuss. Det var litt rart i starten, men vi godtok det. Barn her er veldig uavhengige fra de er små. Du må også ta barnet ditt på ordet. Fordi lekedatoene ikke er fastsatt på forhånd: barnet ditt går rett og slett av bussen med vennen sin. Jeg må si at datteren vår Jools har en klokke som hun kan ringe med, og jeg ser henne på skolen fordi hun går i klassen min.

En annen ting som er veldig forskjellig fra Nederland er arbeids- og måltidstidene. I Norge inkluderer spilledatoer ofte middag. En tid før leggetid, hent barnet ditt. Men middagen er rundt klokken halv fire eller fire. Og så er det middag rundt seks, som ofte består av en sandwich eller yoghurt. Jeg tror det er en god løsning, for når barna kommer hjem fra skolen er de sultne. Grønnsakene er der allerede og de spiser noe lite senere.

emigrere til Norge
Kilde: privat bilde

Det er også kjekt å vite at alt her er stengt etter kl.15. Fra skole til kontorer og til og med til legen. Barnehagen, som alle barn i alderen ett til seks år går på fem dager i uken, stenger klokken 17. Når jeg kommer for å hente Sol ved firetiden, er han allerede en av de siste som blir hentet. Her er arbeidsdagene mye kortere.

Selvfølgelig savner vi familien vår i Nederland, spesielt når vi har vært tilbake der en stund. Spesielt Pippa, hun kan være veldig trist av det. Det er veldig vanskelig, hun vil gjerne bo nærmere. Vi forklarer henne da at hun har rett til å føle det slik, at alle følelsene kan være der. Når du savner noen, er det en positiv ting: du elsker noen så mye og ønsker å være nær dem så mye, det er faktisk veldig hyggelig. Det er aldri mulig: det er et stort offer å ikke ha familien vår i nærheten, og det kan være veldig trist, men når de er der, er det så gøy og vi har så mange gode stunder sammen.

Angela (43 år): «Min 14 år gamle sønn er en enstøing»

emigrere til Norge
Kilde: privat bilde

Fant du en feil? Send oss ​​en e-post. Vi er takknemlige for deg.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *