Norske Braathen legger på klokken 23 i konflikt med sitt forbund

Lucas Braathen, vinner av småslalåmgloben i 2023. Panoramautsikt

Det skandinaviske vidunderbarnet kunngjorde nyheten på en pressekonferanse i Sölden mens ski-VM gjenopptas denne helgen.

Det unge norske alpintalentet Lucas Braathen, vinner av småslalåmgloben sist vinter, meldte fredag ​​at han avslutter karrieren, bare 23 år gammel, etter en konflikt med Norges Skiforbund.

«Jeg legger på, det er over for megsa Braathen på en pressekonferanse i Sölden, Østerrike, hvor han vant sin første verdenscupseier i 2020 og skulle konkurrere på søndag.

«For første gang på minst seks måneder er jeg glad etter å ha tatt denne avgjørelsen. For første gang på mange år føler jeg meg fri«, han sa.

«For at jeg skal fortsette å stå på ski i dette systemet, trenger jeg ikke bare legge drømmene til side. Jeg må også legge gleden til side. Jeg er ikke klar til å gjøre dette», la den lunefulle norske skiløperen til. «Når det er sagt, er jeg glad for å kunngjøre at på stedet (Sölden) hvor jeg vant mitt aller første verdenscuprenn (i 2020), trekker jeg meg tilbake«, understreket Braathen.

«Takk skal du ha«, skrev han på sin Instagram-konto fredag ​​middag, og delte en video som forteller om skibedriftene hans.

«Du kan ikke gjøre det !! Gutter som deg er så viktige i sporten vår», reagerte umiddelbart franskmannen Johan Clarey, som gikk av med pensjon i mars i en alder av 42 år.

Braathen og hans forbund har i flere år vært uenige om idrettsutøvernes imagerettigheter, og konflikten ble forsterket i høst da den unge mesteren deltok i en reklamekampanje for et klesmerke som konkurrerer med det som sponser forbundet.

Norges Skiforbund varslet at de ville bøtelegge ham og kontaktet Norges Idrettsforbund, som fungerer som den nasjonale olympiske komité.

Siden 2020 har Lucas Braathen vunnet fem verdenscuper. I fjor vant han sitt første trofé, den lille slalåmgloben, etter en suveren sesong der han nådde verdenscuppallen syv ganger, inkludert tre ganger på det øverste trinnet (to i slalåm, en i kjempe). Sjokkkunngjøringen hennes kommer når verdenscupen i alpint gjenopptas denne helgen i Sölden, med damegiganten på lørdag og herregiganten søndag.

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >


SE OGSÅ – Barça-Real: guldklumpen Jude Bellingham skal spille sin første Clasico denne helgen

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/dugout/index.js» >

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *