Norges regjering styrker grensebeskyttelsen mot Russland, utelukker ikke …

Den norske regjeringen varslet fredag ​​at de vil øke grensebeskyttelsen mot Russland helt i nord, i frykt for en tilstrømning av russiske immigranter. Den eneste grenseovergangen ved Storskog ble ikke stengt.

– Militær mobilisering i Russland og et mulig reiseforbud for russiske statsborgere øker risikoen for ulovlig kryssing av den russisk-norske grensen, sier justis- og kriseminister Emilie Enger Mehl i pressemeldingen.

Som hun la til, «Om nødvendig vil Norge raskt stenge grenseovergangen, dette kan gjøres kort tid i forveien.»

Fredag ​​ble et politihelikopter som var i stand til å oppdage krenkelser sendt til den 198 kilometer lange grensen.

I mai begrenset den norske regjeringen utstedelsen av visum til russere, spesielt de som kom i reiselivsformål.

Tidligere denne uken økte antallet innreisere fra Russland ved Storskog grenseovergang til 400 i døgnet, for deretter å gå ned trolig på grunn av kontroller og trafikkork på russisk side. Fredag ​​ble det igjen observert trafikkøkning.

Norsk fjernsyn NRK sendte mandag fra byen Kirkenes nær den russisk-norske grensen, hvor de snakket med russere som sa de hadde flyktet fra den militære mobiliseringen som president Vladimir Putin annonserte. Ifølge respondentene har prisene på bussbilletter fra Murmansk til Norge økt betydelig. For noen dager siden var transportkostnaden 600 euro, nå er den allerede 1000 euro. (GRØT)

profitt / tebe /

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *