Norges konge oppfordrer sine landsmenn til å gjøre det bedre i år

I sin tradisjonelle nyttårstale til sine landsmenn avsto kong Harald V av Norge nøye fra å gi uttrykk for sine politiske meninger. Han oppfordret likevel nordmenn til å oppføre seg bedre og respektere hverandre mer.

«Vi må behandle hverandre godt,» insisterte kong Harald i sin tradisjonelle nyttårstale.Dette språket er ofte dedikert til et bestemt emne. I år følte monarken tydeligvis behovet for å fordømme splittelsen og forfallet av debattkultur rundt om i verden.

Hans kommentarer kommer under et vanskelig politisk år i Norge og rundt om i verden. Kong Harald utdypet ikke, men hans kommentarer var tydeligvis et resultat av en dalende debattkultur.

Kong Harald la vekt på at barn og unge lærer av det voksne gjør og sier. «Vi definerer hva som er akseptabelt ved vår oppførsel. Vi må snakke til hverandre slik vi ønsker å bli snakket til gjennom hele livet.

Vi må virkelig tenke på det», forklarte kongen. Politisk kommentator Harald Stanghelle kritiserer nedgangen i debattkulturen: den har blitt brutal, grov, til og med truende, og muligheten for anonymitet som tilbys av sosiale nettverk har også bidratt til at Stangele berømmet Kongens nyttårstale for å rette oppmerksomheten mot saken.

Kong Harald oppfordret også folk til å være vennlige og snille, og sa at «et smil kan ha effekt på noen du møter på gaten. Et vennlig ord kan gjøre noens dag. «Med andre ord, monarken oppfordret ganske enkelt nordmenn til å være snille mot hverandre.

Han bemerket også at Norge «er bygget på et grunnlag av kompromisser, enten det er i familie, skole, jobb eller politikk». Dette er en pekepinn til politiske partier om at for å lykkes, er det nødvendig å inngå kompromisser.

Anine Kierulf, ekspert på menneskerettigheter og ytringsfrihet, satte også pris på kongens oppfordring: «Uenigheter kan diskuteres faglig. Det betyr ikke at vi er sterkt uenige om alt, men vi må snakke på en måte som prøver å gjøre det beste inntrykket.» Hun understreket at vi må snakke på en måte som fremmer forståelse, ikke angriper hverandre.

Før han ønsket nordmenn et godt nytt år, understreket kong Harald at «vi trenger hverandre».

Produsert av newsinenglish.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norges konge oppfordrer sine landsmenn til å gjøre det bedre i år

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *