Norge: Wagner-gruppeflyktning forsøkte å returnere til Russland

Den 27 år gamle mannen ble fredag ​​pågrepet i Grense Jakobselv. Politiet har bekreftet pågripelsen av en mann som forsøkte å reise til Russland, men har ikke oppgitt navnet hans. Hun sa at arrestasjonen skjedde fredelig.

Timer tidligere sa Medvedev til Barents Observer at han ønsket å reise til Russland fordi han var overbevist om at han snart ville bli utlevert til Ukraina og derfor ville det være tryggere å returnere til landet.

Medvedev i januar i år. krysset den russisk-norske grensen og søkte asyl. Han ble deretter midlertidig arrestert og avhørt som vitne av Kripos kriminalpoliti siktet for å straffeforfølge krigsforbrytelser. Russeren hevdet at han befalte en Wagner-gruppeenhet og hadde filmer som beviser forbrytelser begått i Ukraina. Medier har imidlertid påpekt at disse historiene kanskje ikke er troverdige; det var spørsmål om Medvedev kunne utføre viktige funksjoner og krysse grensen uten støtte fra andre.

I følge det uavhengige nettstedet Mediazona signerte Medvedev, en student ved et barnehjem i Tomsk-regionen i Sibir, en kontrakt med Wagner-gruppen i juli 2022.

Etter å ha flyktet til Norge fikk russeren problemer med loven: Han ble arrestert for å ha deltatt i et slagsmål, samt for ulovlig shopping i Sverige.

Kilde: pap Niezalezna.pl

#Norge #Ukraina #Wagner Group

ess

Laster inn notatet …

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *