Norge vil bøtelegge Facebook

Norge planlegger å bøtelegge Facebook. Det er ikke det første landet som er lei av måten Facebook håndterer personopplysninger på.

Facebook blir jevnlig kritisert for beskyttelse av personopplysninger. Ikke overraskende. Fra tid til annen kommer nye rapporter om den kontroversielle oppførselen til Mark Zuckerbergs nettside. Denne gangen ønsker portalen å ilegge Norge en bot.

Norge forsvarer den europeiske unions rett

Norge det er ikke i EU, men det betyr ikke at det ikke er det samsvarer med mye EU-lov. Det nordiske riket gjør dette fordi det er medlem av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet. Dette betyr at Norge også er pålagt å følge personvernforordningen.

Facebook overfører jevnlig data innhentet i Europa til USA, og Norge er ikke under noen illusjoner om at Zuckerberg ikke har til hensikt å stoppe. Det bør også minne om at EU-domstolene har blokkert anvendelsen av eksisterende avtaler mellom EU og USA som tillater overføring av data. Norge ønsker å straffe Facebook deretter.

Det var ingen konkrete beløp, men Oslo ønsker å ilegge en bot som er stor nok til at Facebook kan føle det. Vi får se hvor mange kroner den lokale regulatoren vil bevilge. Tidligere ble Grindr, den homofile versjonen av Tinder, sanksjonert i Norge for brudd på databeskyttelsen.

Se: Facebook med nedgang i inntekter. Det er aller første gang

Se: Engelskmennene er i god form igjen. Messenger-kryptering er

Bildekilde: lukker

Tekstkilde: politico, egen

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *