Norge. Russland blokkerer GPS-signaler fra fly – til og med rutefly. «Vi snakker ikke om lovlig virksomhet» | utenriksnyheter

Fra begynnelsen krig i Ukraina som ble lansert av Russland 24. februar grense Norsk-russiske fly har problemer med GPS-mottak. Det har vært fire slike saker den siste uken sak.

Se videoen
Er det fare for russernes bruk av atomvåpen? Siemoniak: Risikoen er svært lav

Russland blokkerer GPS-signalet ved grensen til Norge. Også flyselskaper opplever dette

– Nå jamming Russland er mer vanlig enn noen gang, sier en representant for Luftfartsverket til en norsk avis.dolkDette problemet berører hovedsakelig 11 flyplasser lokalisert i den tidligere regionen Finnmark i Nord-Norge, men også enheter i Kirkenes-regionen – et sted 55 kilometer fra Pechengadalen (nærmere bestemt, bakken for russisk trening og basene for 200th Motorized Rifle Brigade og 61st Marine Brigade).

Lær om verden på hovedsiden til Gazeta.pl.

En erobret russisk T-72-tank i tjeneste med UkrainaUkrainere avslører en stor hemmelighet. Eller de spiller poker

I tillegg forekommer lignende hendelser også i Finland og de baltiske landene. Ifølge representanter Norgejamming-signaler sendes vestover fra disse to områdene. – Disse forstyrrelsene oppsto øst for grensen i Øst-Finnmark og det er ikke snakk om lovlig aktivitet her, sier Nikolai Gerrard i Kommunikasjonstilsynet.

Russernes mål er å forstyrre satellittnavigasjonssystemer, som er avgjørende for å holde flyene på rett kurs. Nordmennene beroliger imidlertid med at Russlands handlinger ikke har noen direkte innvirkning på sikkerheten til passasjerfly utstyrt med alternative navigasjonssystemer.

Ukraina.  Russiske bombeangrep i byen Tzasiv Yar stiger til 34«Du bør ikke kjempe for Putins ambisjoner.» Russere sluttet

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *