Representanter for den norske kongefamilien skjermet flyktninger fra Ukraina

Kongefamilien i dette landet er blant nordmennene som har tatt imot flyktninger fra Ukraina. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit av Norge ønsket ukrainske flyktninger velkommen inn i deres hjem.

Dette har Det Kongelige Norske Hus bekreftet.

Flyktningene bodde på en bolig eid av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit av Norge, men prinsen og prinsessen bor ikke sammen med flyktningene.

Tre ukrainske statsborgere og deres barn skal være innlosjert i leilighetene som tilhører prinsen og prinsessen. Av konfidensialitetsgrunner avslørte ikke det kongelige palasset detaljer om ukrainernes nøyaktige oppholdssted og forventet varighet av oppholdet.

«Kronprinsparet har leid ut en av leilighetene sine til tre ukrainske flyktninger og deres barn. Disse flyktningene er underlagt de vanlige prosedyrene tjenestene gir – utlendingstjenestene og kommunen. De har vært i Norge en stund ,» sa Guri Ofstad Varpe, kommunikasjonssjef ved det kongelige slott.

For tiden venter rundt 10.000 ukrainske flyktninger på overnatting i Norge.

Byråkratiske prosedyrer, manglende kapasitet og lange køer gjør at mange flyktninger må vente lenge i mottak før de kan integreres i lokalsamfunnet.

Asker kommune ved Oslo meldte nylig at de har 480 ledige boliger for flyktninger fra Ukraina.

Det norske kronprinsparet er ikke de første representantene for kongefamilien i Europa som tar tak i flyktninger fra Ukraina. Akkurat som kong Philippe av Belgia med dronning Mathilde.

Drevet av thelocal.no og klassekampen.no.

Representanter for den norske kongefamilien skjermet flyktninger fra Ukraina

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *