Norge overleverte 22 selvgående haubitser til Ukraina

Norge donerte 22 M109 selvgående haubitser til Ukraina, sammen med reservedeler, ammunisjon og annet utstyr for å motvirke russisk aggresjon. Det meldte Forsvarsdepartementet onsdag.

«De ukrainske væpnede styrkene trenger vestlig støtte, de trenger våpen og annet militært utstyr for å kunne motvirke det russiske angrepet. Ukraina har indikert at det er nettopp disse våpnene som trengs. Hendelsesforløpet i krigen i Ukraina viser behovet. å skaffe tunge våpen og artilleri, sier forsvarsminister Bjørn Arilds Gram.

«Det er et viktig bidrag, og Ukraina trenger sårt bevæpning», la ministeren til.

M109-artillerisystemene har allerede forlatt Norge og blitt overlevert til Ukraina. Den norske regjeringen annonserte ikke denne gaven på forhånd.

«Av sikkerhetsmessige årsaker ventet den norske regjeringen til denne gaven kunne offentliggjøres. Det er ikke mulig å kunngjøre eller kommentere fremtidige ofre på forhånd,» heter det i uttalelsen fra Forsvarsdepartementet.

Norge har levert M109 artillerisystemer til Ukraina og har nylig lagt artilleri fra sørkoreanske produsenter til sitt eget arsenal. Bevæpningen ble overført til Ukraina sammen med alt utstyr, reservedeler og ammunisjon. Ukrainske soldater har allerede fått opplæring av nordmenn i bruken av disse systemene – soldatene har gjennomgått opplæring i Tyskland.

Utarbeidet av Reuters.com og regjeringen.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norge overleverte 22 selvgående haubitser til Ukraina

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *