Norge om de bekymringsfulle bevegelsene i Østersjøen. «Russiske spionskip» nær gassfelt | utenriksnyheter

Som rapportert norsk media, nær de norske olje- og gassfeltene som ligger i Østersjøen, er det russiske «vitenskapelige» skip som uoffisielt skal drive spionasjevirksomhet. Journalister fra avisen «Aftenposten» hevder at ni av disse skipene har vært til stede i Østersjøen og Nordsjøen siden juni. Russland.

Se videoen
Hvem i Polen har en «Z» i pannen? Vi spør MP Siemoniak

Norge. Russiske «vitenskapelige» skip har nærmet seg olje- og gassfeltene i Østersjøen siden juni

I sin tur TV NRK, som er den norske allmennkringkasteren, meldte at den 5. oktober passerte det russiske skipet «Boris Petrov» Gjoa-feltet i Nordsjøen. Som nevnt hadde denne enheten flere antenner enn vanlige skip. – Den har utstyr som beviser at den egner seg til andre aktiviteter enn realfag. Det er registrert som et forskningsfartøy, men det opererer som et spionskip, sier Stale Ulriksen, lektor ved Sjøkrigsskolen, til NRK. Disse enhetene kan transportere undervannsfarkoster og plassere dem på bunnen slik at de kan brukes til avlytting eller sabotasje.

Kart med ruten til det russiske skipet «Boris Petrov» bilde: googlemaps.com

Aktiviteten til «Petrov» falt sammen med hendelsene i Østersjøen. – Samme måned startet det midlertidige «vedlikeholdet» av Nord Stream-gassrørledningen med Russlandog nedetidene ble lengre og lengre. Eksperter mener dette er en upålitelig «tilfeldighet» i sammenheng med senere eksplosjoner som må ha vært iscenesatt, legger Ina Holst Pedersen Kvam, forsker i Sjøforsvars- og ledelsesseksjonen ved Sjøkrigsskolen.

Les mer oppdatert informasjon på hovedsiden til Gazeta.pl.

To russere har ankommet en avsidesliggende øy i Alaska i BeringhavetTo russere tok en båt til Alaska. De vil unngå militærtjeneste.

I juni og september ved Bornholm, og senere også rundt de norske olje- og gassfeltene, ble også skipet «Akademik Trioshnikov» sett. Denne enheten anløp deretter havnen i Kaliningrad.

I følge avisartiklerdolk«det ser imidlertid ut til at norske myndigheter har gitt Russland tillatelse til å gjennomføre en forskningsekspedisjon på norsk kontinentalsokkel. Tillatelsen er imidlertid gitt til fartøyet «Akademik Sergei Vavilov» og vil gjelde til kl. 22. oktober.

Atomdeling og atomvåpen i Polen?  Et klart amerikansk svarAtomdeling og atomvåpen i Polen? Et klart amerikansk svar

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *