Med Norge og Blues

Mens neste gruppering er planlagt til 15. oktober, har to prestisjetunge sparringspartnere allerede gitt avtale. Den første kommer fra Norge i løpet av den tredje uken i juni for å gi replikken til herreutvalget. «Vi var på utkikk etter en motstander for å forberede oss på utvelgelsen, men vi ble møtt med problemet med utløpet av spillerkontraktene i juni, forklarer Stanley Cès, guttenes assistenttrener. Vi hadde løsningen med å ta spillere fra forskjellige lag og sette dem sammen, men med tanke på spillekvalitet hadde det nødvendigvis blitt mindre over en uke. Vi ønsket et lag som var vant til å spille sammen, med konsistens i det foreslåtte spillet.»

Valget falt på Randaberg, finalist i Challenge Cup for to år siden, og femte i fjor. «Med Fabrice (Laroque), vendte vi oss til Norge hvis mesterskap har fordelen av å fullføre senere enn i Frankrike. Det er et lag som har vokst seg sterkere i år, sier Cès, hvis bror er medtrener for det skandinaviske laget. Det vil normalt gi oss en god motstand. I tillegg består den av spillere som spiller beahvolleyball. Det gjør det mulig å lage gode opposisjoner også for valg av strand.»

Et storbyutvalg for jenter

Etter motstand mot de nasjonale U21 og U19, er sekvensen ganske gjennomtenkt noen uker før JIOI. «Ligaen gir oss virkelig midler til å gjøre noe bra, understreker Laroques assistent. Vi har fått utstyr, vi har strukturert staben slik at vi er nærmere naboutvalgene som har fordelen av å ha et større budsjett som nasjon. Det er veldig hyggelig å bli støttet slik. Det viser seg i kvaliteten på arbeidet. Vi trener hver måned. Vi laget en liste med atten spillere for 15. oktober.»

Jentene vil også være på dekk samme dag, på 12. km gymsal i Le Tampon. Utvelgelsen som er betrodd David Françoise skulle også ha en sterk motstander i juni: et utvalg storbyspillere. «Det ville tillate oss å ha en gallauke med oppvisningskamper», begeistret Ces. Med blant dem strandspillere vil også Christophe Estèves strandjenter bli servert i testkamper.

I likhet med innendørslagene er også strandvolleyball på lekenes program bortskjemt. Det franske herrelaget har planlagt å komme i begynnelsen av året som en del av en turnering organisert i Saint-Pierre på sidelinjen av gjenåpningen av stadionstranden. Det beste å måle deg selv, før du går på jakt etter medaljer på Big Island.

Herr Payet


Alle nyhetene i video


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *