Norge er bekymret for migranter. Han åpner et flyktningsenter på grensen til Russland

Direktør for Utlendingsdirektoratet (UDI), Frode Forfang, sitert i avisen, «ettersom mange andre ruter til Europa blir vanskeligere, vil migranter og smuglere søke nye muligheter». En ny rute kan være den russisk-norske grensen, som i 2015 passerte 5,5 tusen. asylsøkere fra Syria, Irak, Afghanistan og afrikanske land.

«Samtidig er vi helt avhengige av grensekontroll på russisk side, men dette kan endre seg, så vi må være klare» – understreket Forfang.

flyktningsenter

Ifølge direktøren i UDI etter hendelsene i 2015 i Nord Norge øvelser ble gjennomført med deltagelse av politi og representanter for offentlige institusjoner, og 1. desember innvies den i grensebyen Sør-Varanger. flyktningsenter for 150 personer. Han la til at installasjonen om nødvendig kan gjøres om til en overgangsinstallasjon.

I 2015 krysset mange migranter den russisk-norske grensen gjennom Storskog-grenseovergangen på sykkel, da dette punktet var stengt for trafikk. fotgjenger. Politiet ble tvunget til å samle inn 3,5 tusen. forlatte tohjulinger. I 2016 bygde norske myndigheter et kjettinggjerde 200 meter langt og 3,5 meter høyt ved denne kryssingen.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *