Noirefontaine. Nyheter fra familien Rouet, ute og reiser i Norge

Eventyret deres begynte for litt over en måned siden, 14. juli. Rouets, Catherine og Jean-Christophe, foreldrene, og deres tre sønner Timothée (12), Martin (10) og Esteban (6), legger ut på veien for en ekstraordinær tur gjennom Europa, dagen for nasjonaldagen. I nøyaktig 26 dager har familien Rouet vært i Norge og blir aldri lei av det skiftende og grandiose landskapet i det nordiske landet.

Fra klippen på Preikestolen, sør for Bergen, gjennom havnebyen Ålesund, 500 km lenger nord, følger Rouets rute mot Nord-Norge, «nyter å være sammen», uten å skynde seg, «til rytmen av godt vær og lysninger», sier Jean-Christophe. Fra Hamburg (Tyskland), til vest- og nordkysten av Danmark, via Sverige, utforsker de Norge i dag, en av de eneste scenene de hadde satt seg (med familiegjenforeninger i Hellas til jul), i flere uker allerede. «Det er oppdagelse, på hver tur,» legger Jean-Christophe til. «Vi går raskt fra fjellandskap til kysten, til byen. I går var vi under isbreer, mot en smaragdgrønn fjellvann og 150 km senere er vi ved kanten av havet, det er store bølger og surfere”, forklarer Catherine.

Hvis den første klesvasken var «en skisse» (tørking av klær i bobilen på grunn av regnet) for Jean-Christophe, «går samlivet på den reduserte plassen bra»: «Vi bruker ikke tiden vår oppå hverandre, legger Catherine til. Fotturer og sykkelturer lar deg finne litt ensomhet, hvis behovet skulle oppstå.

Familien har blitt vant til, «som å sove i, det er litt av et stormløp», spøker Catherine. «Det er veldig sent her, det er vanskelig å legge seg tidlig!» », legger Jean-Christophe til. Daglig ritual, oppdatering av loggbøkene til de tre guttene, ved hjelp av utklippede flyers, i tillegg til tekster og tegninger. Timothée og Martin er uavhengige og Esteban, den yngste, dikterer minnene til foreldrene. Alt må registreres, fordi, som Catherine sier, «ellers blir de små detaljene raskt slettet».

Tilbake i september

Rouet-foreldrene har satt sine tre barns retur til skolen til september. «Først gjør vi ferdig de tre ferienotatbøkene,» sier Catherine. Ingen tilbake til skolen strengt tatt, men skole hjemme: Rouettene har forberedt seg på det. Et avgjørende skritt, siden det for de tre guttene vil være et bevis på at eventyret deres ikke er begrenset til noen uker med å vandre rundt i bobil. Hun har bare begynt.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *