Norge. Algeblomstring i Oslofjorden. Forskere: Andre avløpsrenseanlegg

På bunnen av Oslofjorden blir de marine plantene som gir ly til fisken ødelagt av slimalger. Torsk og blåskjell forsvant fra mange steder – skriver portalen NRK. Forskere slo fast at skadelige alger dukket opp som et resultat av høye nitrogenutslipp fra kloakkrenseanlegg.

Miljødirektoratet har utarbeidet kartet 50 kommuner i nedslagsfeltet til fjorden som må tilpasse sine renseanlegg til avansert eliminering av nitrogen. Myndighetene i nærliggende Moss bemerker at slike endringer vil koste 500 millioner kroner (51 millioner euro), som innbyggerne må betale for i form av en høyere vann- og avløpsavgift.

Se videoen
Sejm-kommisjonen i sammenheng med den økologiske katastrofen på Odra. Anna Paluch begynte å snakke om … Trzaskowski

Et anlegg i Bekkelaget sør for den norske hovedstaden, som samler opp avløpsvann fra ca. 300 tusen mennesker, er det foreløpig bare i stand til å rense 64 %. nitrogen. Fra en enkelt kilde falt nitrogenutslippene fra 360 tonn i 2018 til 536 tonn i 2021.

Du kan finne ut mer om den nyeste informasjonen på hovedsiden til Gazeta.pl.

Situasjonen ved Oderelva. Tjenester oksygenerer elven

Vest-Pommern Voivode Zbigniew Bogucki sa at verktøyene gjør alt for å forbedre kvaliteten på Odras vann, inkludert oksygenering. Han uttrykte imidlertid en reservasjon om at været, inkludert temperatur, vil være nøkkelfaktoren for hvordan situasjonen utvikler seg.

– Vi hjelper elven, vi gjør det vi kan, men været er en helt avgjørende faktor her – sa Zbigniew Bogucki på en pressekonferanse i Szczecin mandag. Som han la til, forbedres oksygenforholdene i elven. – I dag ble det fanget rundt 10 tonn fisk i byen fra Odraelva i byen, mens det i går var på 20 tonn. Det viser også at forholdene endrer seg, men også omfanget av arbeidet som utføres av tjenestene, brannvesenet, de territoriale forsvarsstyrkene, det polske sportsfiskeforbundet og alle de involverte – sa voivoden.

Amerikansk etterretning: Russland planlegger å trappe opp angrepene på sivile

Klima- og miljødepartementet meldte mandag at under møtet med representanter for Tyskland angående situasjonen på Odra, var tiltakene som ble tatt, oppsummert. De to landene har gjennomført konstant overvåking av elven. Departementet sa i et innlegg på Twitter at forskning utført så langt har utelukket tilstedeværelsen av tungmetaller og plantevernmidler i død fisk fra Odra-elven.

MeslingerMeslinger. Tyskland overrasket over kritikk fra Polen. «Beklagelig»

Årsaken til vannforurensning i elva blir nøye undersøkt. Gullalgene forårsaket sannsynligvis de massive fiskedrapene. Det er en invasiv art som produserer giftstoffer som er dødelige for vannlevende organismer under blomstring. Hvordan alger dukket opp i Odra-elven blir for tiden studert. Oppdatert og verifisert informasjon om aktiviteter knyttet til forurensning av Odra, samt meldinger fra tjenestene, finnes på en spesiell nettside www.gov.pl/odra.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *