Haaland leverer Norge til Serbia, Georgia de Sagnol regales

Sveits, kvartfinalister i EM 2020, tapte i Tsjekkia (2-1) mens Erling Haalands Norge tok tre poeng tilbake fra Serbia (1-0), torsdag under den første dagen av Folkeforbundet. I gruppe 2 i League A, der Spania og Portugal nøytraliserte hverandre (1-1), utlignet Helvetians, som falt Frankrike ved siste EM, like før pause gjennom sin lovende kantspiller Noah Okafor, som svarte Jan Kuchta. Men et selvmål fra Djibril Sow i andre omgang gjorde at tsjekkerne tok seier ved sluttsignalet.

I gruppe 4 i League B vant Sverige i Slovenia (2-0). Emil Forsberg åpnet scoringen fra straffe og Dejan Kulusevski beseglet deretter den svenske suksessen i Ljubljana.

I den andre kampen i gruppen tok Norge en verdifull seier mot Serbia. Overfor lokalbefolkningen, kvalifisert til neste verdenscup der de skal møte Brasil, Sveits og Kamerun, var det den uunngåelige Erling Haaland som scoret kampens eneste mål. Den fremtidige Manchester City-spissen, 21, har dermed signert sin sekstende prestasjon på atten valg.

Georgia i Sagnol i demonstrasjon

I Ligue C, legg merke til den meget sterke prestasjonen til Georgia, under ledelse av Willy Sagnol siden i fjor. I Tbilisi vant det georgiske utvalget med stil mot Gibraltar (4-0). Dette er den femte seieren på seks kamper for Georgia, som benyttet anledningen til å ta ledelsen i gruppe 4 i League C foran Bulgaria og Nord-Makedonia, rygg mot rygg torsdag (1-1).