Norsk domstol vil foreløpig ikke behandle Girteka Entreprise-saken

Norske myndigheter anklager Girteka Logistics og datterselskapet Girmeta for brudd i kabotasjevirksomhet. «Girmet» fikk 19 bøter, hvorav det totale beløpet er 380.000 norske kroner (38,5 tusen euro), men selskapet var ikke enig i siktelsen og nektet å betale dem.

Tingretten i Sogne og Fjurdane skulle starte behandlingen av saken i midten av juni, men det viste seg at påtalemyndigheten hadde siktet feil juridisk person.

Ifølge Tungt.no har advokatene til «Girteka» fortalt retten at stevningene var stilt til «Girmetai» som et utenlandsk selskap registrert i Norge, som ikke kan være part i saken, saken må derfor avsluttes. Aktor hevdet at stevningene faktisk er ment for selskapet i Litauen og vil bli avklart, men advokatene til «Girteka» sa at en slik avklaring ikke var mulig.

Gitt dette suspenderte retten saksgangen og beordret påtalemyndigheten til å ta stilling til ytterligere handlinger innen 8. juli. I slutten av juni trakk påtalemyndigheten rettens anmodning om å sette en dato for behandling av saken.

Marthe Karlsen, politiadvokat i Vest politidistrikt, sier til portalen at etter at begjæringen om rettsdato ble trukket, opphører rettens virksomhet i denne saken – den behandles ikke lenger av retten. Men ifølge Karlsen betyr ikke dette at saken er henlagt, fordi påtalemyndigheten kan sende begjæringen inn for retten på nytt, men det er foreløpig ikke kjent når dette vil bli gjort.

«Girteka» benekter anklagene – Simon Bartkus, leder for konsernets markeds- og kommunikasjonsavdeling, sa tidligere at bøtene ble feilaktig ilagt for internasjonal transport, ikke kabotasje. Ifølge ham håper «Girteka» at norske domstoler vil avklare hvordan slike overføringer skal dokumenteres forsvarlig.

S. Bartkus understreket at «Girteka» fortsetter å operere i Norge og vil oppfylle sine forpliktelser overfor sine kunder og samarbeidspartnere uavhengig av slutten på denne saken.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *