Nord Stream lekker. Norge øker tilstedeværelsen av de væpnede styrkene rundt sine installasjoner | utenriksnyheter

Norges statsminister Jonas Gahr Støre sa på onsdagens pressekonferanse at gassrørlekkasjer ville være over. Sjøen For Bałtyckies er det «en alvorlig situasjon» og «det ser ut som en bevisst handling». Samtidig antydet han ikke hvem han mente kan være ansvarlig.

– Nå er det viktig at Europa og NATO står sammen, vi må komme til bunns i hva som har skjedd og hvem som står bak det hele, men det kan ta litt tid – sa regjeringssjefen Norwegian.

Du finner mer innhold på hjemmesiden Gazeta.pl >>>

Den norske statsministeren varslet at i forbindelse med de siste hendelsene i Østersjøen, «vil de norske væpnede styrkene være mer tilstede og synlige i områdene rundt de norske olje- og gassinstallasjonene».

Dette gjelder blant annet overvåking av havet fra luften bl.a vannet. Politiet og oljeselskapene var allerede satt i beredskap.

UD-talsperson på Nord Stream lekkasjer: Så få ord som mulig, så mange fakta som mulig

Jonas Gahr Støre sa at en av årsakene til den økte beredskapen også er den uvanlige droneaktiviteten over norsk sokkel, også sett i september. Statsministeren bemerket samtidig at norske anlegg ikke var i umiddelbar fare.

Se videoen
Den svenske kystvakten la ut en video av et lekkende rør på bunnen av Østersjøen

Lekkasjer fra Nord Stream 1 og Nord Stream 2

Mandag ble det registrert undervannseksplosjoner i Bornholm-området, noe som førte til lekkasjer fra gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Utenriksminister Zbigniew Rau sa at det kan være en del av Russlands hybridkrig. Presidentene for Det europeiske råd og EU-kommisjonen mener på sin side at det kan være snakk om sabotasje, men utpeker ikke gjerningsmennene.

***

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på siden pcpm.org.pl/ukraine >>>

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *