Kronprinsesse Mette-Marit drar tidlig fra jobbreisen av helsemessige årsaker

Kronprinsesse Mette-Marit av Norge besøkte det lokale Røde Kors i går. Ting gikk imidlertid ikke som planlagt: Hun måtte avlyse besøket halvveis på grunn av helseproblemer.

Patron i aksjon

Mette-Marit besøkte Røde Kors Kvinnesenter i Oslo i går, og feiret tiårsjubileum. Kronprinsessen er organisasjonens beskytter. Hun kom ikke tomhendt, for hun hadde tatt med en nydelig kake. Etter en kongelig samtale med noen få ansatte syntes kronprinsessen plutselig å ha forsvunnet.

Kronprinsessen hadde til og med en nydelig kake med seg. (Bilde: BrunoPress)

Effekter

I mellomtiden hadde pressen samlet seg i et eget rom og ventet på kronprinsessen. Her fikk de beskjed om at Mette-Marit forlot arrangementet på grunn av helsen. Senere ga den norske kongefamilien ut en uttalelse som forklarer årsaken til hans avgang. Kronprinsessen har vist seg å ha bivirkninger av medisiner hun tar for lungefibrose. Hun ble også informert om at hun var til behandling ved Oslo Rikshospital.

Nedsatt lungefunksjon

Lungefibrose skader alveolene, noe som gjør lungene mindre og mindre fleksible. De kan ikke lenger utvide seg ordentlig, og etterlater en person med mindre plass til å puste. I 2018 ble den ekle sykdommen diagnostisert hos Mette-Marit. Den gang ga den norske kongefamilien en uttalelse som sa at diagnosen kan påvirke kronprinsessens arbeidsbesøk.

Mette-Marit selv har også uttalt seg om sykdommen og sagt at det betyr at hun ikke kan jobbe så mye som hun ønsker. Noen ganger må hun avlyse jobbbesøk, noen ganger kan hun bli kortere enn forventet – som nå.

Nydelig verden Uansett, ønsk ham lykke til!

Kilde: Royal Central | Bilde: BrunoPress

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *