Narkotikamafiaen bestemmer hvor vi kan dra – Joop

14-10-2022

3 minutters lesetid

3483 visninger

ANP-455075161

Avsløringen om at kronprinsesse Amalia er alvorlig truet har ført til noe virilt språk i politiske kretser. Ingen har kommet til en konklusjon ennå. Her i landet er det ikke lenger staten som bestemmer hvor vi kan gå. Dette gjøres av mørke krefter som utvilsomt har noe med narkotikamafiaen å gjøre, for når det kommer til politisk eller religiøs terror ville tromma blitt slått. «Vi er en narkostat,» sa Jan Kees Emmer til Op1 torsdag kveld. Hva betyr alt dette for deg og meg? I praksis ingenting. Så lenge vi ikke med vilje eller utilsiktet overliste et narkotikakartell. Eller falle på en uheldig dag som kollektiv skade, til en regning på gaten.

Marianne van den Anker, kommuneombudsmann i Rotterdam, har allerede registrert at antallet samlere i havnen øker igjen. Flere gutter enn noen gang sørger for at kokainen kommer ut av beholderne i tide. «Dom», vil de få som blir tatt uten tvil si til dommeren, for det er det mest fornuftige der. Likevel er det å komme seg ut en umiddelbar løsning dersom økende energikostnader og andre priser setter familiens livsgrunnlag på spill. Van den Anker knytter økningen i antall innvoller til økende fattigdom. Normer og verdier er fine, men du må ha råd til dem økonomisk.

Regjeringen varsler tiltak for å hjelpe små og mellomstore bedrifter å komme seg gjennom den kommende krisen. Bedrifter som bruker mye energi får refundert halvparten av regningen. Systemet kan ikke lanseres før neste år. Dette betyr en ytterligere økning i prisene på grunnleggende nødvendigheter i en tid hvor ingen forventer det. Det er derfor overraskende hvor mange mennesker, til tross for sin skjebne, forblir ærlige som gull. Imidlertid vil antallet reduseres. Spesielt ettersom nye skandaler stadig viser at ærlighet fortsatt kan ta tid, men absolutt ikke lengst.

Det er som de meksikanske situasjonene. I hvert fall starten på det. Så det er på tide å møtes Ometecuhtli, aztekernes doble herre, som bor høyt på den doble himmelen sammen med sin kone Omecihuatl, de to konene. Han eller hun (flertall) representerer lys og mørke, bevegelse og stillhet, orden og kaos. Likevel: Ometecuhtli/Omecihuatl er også kreative krefter. De fødte seg selv og ble deretter far/mor til andre guder. Et av deres viktigste barn er Tezcatlipoca, Røykespeilet og nattehimmelens gud. Den er assosiert med obsidian, den typen stein aztekerne brukte til sine spydspisser og pilspisser. Tezcatlipoca bestemmer hvem som dør på slagmarken. Han er den uenige. Hans mentalitet og foreldrenes mentalitet trenger dypere og dypere inn i Nederland.

Tezcatlipoca forblir vår mann. Ingen kjære mor hjelper. Vi har blitt mennesker på nattehimmelen.

For øvrig er jeg av den oppfatning at saken om tilleggsavgiftene ikke bør forsvinne fra offentlig oppmerksomhet, like lite som saken om naturgassen i Groningen.

Lytte MinnepalassetHan van der Horst og John Knieriems podcast om politikk og historie.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *