Mr. Jurgilas vil jobbe i «Super How?»


Publisert: 12.10.2022 11:00

Marius Jurgilas. bilde av Vladimir Ivanovs (VŽ).

Marius Jurgilas, tidligere styremedlem i Bank of Lithuania (LB), slutter seg til innovasjonslaboratoriet «Super How?» – i dette selskapet skal han lede forskningsgruppen om økonomisk innovasjon som jobber med banebrytende teknologiske prosjekter.

Mr. Jurgils team er fokusert på å forske og utvikle mulige teknologiske løsninger, blokkjedetjenester og -produkter, grønne innovasjoner, sosialt ansvarlige investeringsmodeller, ifølge «Super How?»-rapporten.

Mr. Jurgilas selv påpeker at det litauiske finanssystemet har gjort store fremskritt det siste tiåret.

«Det er viktig at dette positive momentumet fortsetter og at finansteknologiske innovasjoner brukes riktig for å holde den litauiske økonomien konkurransedyktig og forberedt på nye utfordringer. Uten initiativer fra privat sektor og vitenskapsbasert teknologisk innovasjon vil dette ikke bli oppnådd,» sa han.

Det tidligere styremedlemmet i LB har en doktorgrad i økonomi og er førsteamanuensis ved Vilnius University (VU).

Han har vært medlem av LB-styret siden 2013. I 2019 ble Jurgilas utnevnt for en annen seksårsperiode, men han trakk seg 6. september.

Jurgilas var tidligere medlem av styret med ansvar for utvikling og tilsyn med finansteknologi («fintech»)-sektoren, men i fjor ble tilsynssaker overtatt fra ham av Simonas Krėpšta, den tidligere rådgiveren til president G. Nausėdas, som returnerte til LB. VŽ skrev mer om situasjonen til LB og fintech-sektoren i slutten av februar.

Mr. Jurgilas har også jobbet som økonom i sentralbankene i Storbritannia og Norge.

Velg selskaper og emner som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura», etc. i kildene.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *