Morawiecki snakker om Norges «mat» under krigen i Ukraina. Det kommer en reaksjon fra Utenriksdepartementet

På lørdag møtte statsminister Mateusz Morawiecki unge mennesker som en del av den nasjonale ungdomsdialogkongressen. Regjeringssjefen svarte spørsmål samlet, for det meste knyttet til krigen i Ukraina.

Politikeren viste i denne sammenheng også til Norge. Morawiecki bemerket at landet har svært rike naturlige forekomster. Politikeren sa også at Norge «utilsiktet fôrer» på krigen i Ukraina. – Merprofitt, over de siste årenes årlige gjennomsnitt for olje og gass, et lite land med 5 millioner innbyggere, som Norge, vil overstige 100 milliarder euro – sa statsministeren på møtet.

Du finner mer innhold på hjemmesiden Gazeta.pl >>>

– Vi er alle opprørte mot Russland, og det med rette. Ran, banditter, kriminelle og så videre, men mine damer og herrer, unge mennesker, noe er galt. Skriv til dine unge venner i Norge. De burde dele dette overskuddet, dette gigantiske overskuddet – sa Mateusz Morawiecki. Regjeringssjefen indikerte at disse fordelene skulle gå til «Ukraina, til de som har lidd mest av denne krigen».

Morawiecki om Norge: De bør dele overfortjeneste

Norge er den nest største produsenten etter Russland råolje – den daglige produksjonen kan gå opp i fire millioner fat – og dermed kan den «ta over» noen av avtalene som er inngått med Moskva, og dermed beskytte Europa mot energikrisen. I år er deler av pengene fra salg av olje donert av Norge for å hjelpe Ukraina.

Se videoen
Hvem leverer flest våpen til Ukraina? Vi spør Ukrainas ambassadør

Norsk Utenriksdepartementet: Inntektene økte, men fondsverdien gikk ned

statssekretær Utenriksdepartementet Norge, Eivind Vad Petersson kom med en uttalelse sendt til den norske portalen TBat økte inntekter fra salg av olje og gass primært går direkte til statens pensjonskasse for fremtidige generasjoner.

– Selv om oljeinntektene har økt som følge av krigen i Ukraina, har verdien av fondet falt. Verdien av fondet har falt med rundt 550 milliarder kroner siden årsskiftet, blant annet på grunn av nedgangen i aksjen. markedet,» sa Petersson. , og legger til at norsk økonomi og forbrukere også vil oppleve økninger priser energi elektrisitet og bensin.

Representanten for det norske Utenriksdepartementet bemerket at Norge «har gitt et betydelig bidrag til å støtte Ukraina» og vil øke denne støtten ytterligere.

***

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på siden pcpm.org.pl/ukraine >>>

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *