Alioune Ndour, den enorme senegalesiske sensasjonen som tenker stort i Norge!

Hvis FK Haugesund på en eller annen måte har klart sin første del av sesongen og ikke flakker i nedrykk til Eliteserien, skylder det særlig Alioune Ndour. Den senegalesiske spissen har en flott sesong og kan drømme om landslaget.

Mens flere senegalesiske fotballspillere fortsatt var på ferie, strålte han. Mens flertallet av senegalesiske fotballspillere har returnert til banen, skinner han fortsatt på banen og med sitt store smil. Det er åpenbart Alioune Ndour. Allerede 9 mål og 6 assists på 17 mesterskapskamper: Badou, som klubbsupporterne kaller ham, men også de som står ham nærmest, går på vannet med Haugesund i denne første delen av sesongen.

Som 24-åring har den senegalesiske spissen allerede slettet sin egen rekord forrige sesong i norgesmesterskapet i førstedivisjon, siden han i 2020-2021 hadde scoret 7 mål og gitt assist i 26 kamper. Og dersom Haugesund etter 18 dager med Mesterskapet klarer å rangere midt på tabellen, forklares dette naturligvis delvis med den utmerkede formen til den tidligere spilleren til Al Khaleej, Florø og Sogndal.

Nylig, på plenen til Aalesunds, ble Badou nok en gang illustrert ved å åpne scoringen for laget sitt, som til slutt vil vinne (2-1) og dermed signere en tredje seier på rad. Noen dager før var det med to målgivende pasninger mot Jerv han vant. Han er direkte involvert i 15 mål, og er den nest mest avgjørende spilleren i Eliteserien, bak den norske kantspilleren fra Bodø/Glimt, Amahl Pellegrino, toppscorer i Championship med 17 mål og forfatter av 3 assist.

Erfaring fra Norge

Hvis Alioune Ndour har stor suksess i dag i Eliteserien, er det fordi han drar særlig nytte av sin erfaring i norsk fotball. Kom veldig ung til Florø fra Al Khaleej, i De forente arabiske emirater, i 2017, smidde han først i den norske andredivisjonen. Uomtvistelig starter i dette Florø-laget fra sin andre sesong i 2017-2018, han avslutter øvelsen med 3 mål på 25 Mesterskapskamper.

Forestillinger som gjorde at han fikk øye på Sogndal i 2020. En ankomst som åpent lar Alioune Ndour virkelig oppdage seg selv. I Sogn og Fjordane grep Badou raskt sjansen og ble essensiell fra sine første minutter med scoring mot Sandnes Ulf i sin første kamp. Han scoret 5 mål og leverte en assist i sine første 6 andre divisjonsmesterskapskamper.

En blokkerende start

Etter to sesonger i Sogndal Fotball, avsluttet med 14 mål og 9 målgivende på 43 kamper, var det slik Alioune Ndour kom til Haugesund under overgangsvinduet vinteren 2021 for å endelig utvikle seg i D1 Norge. Han blir derfor essensiell i dette laget og plasserer seg blant de beste spillerne i Eliteserien. Men etter flere sesonger i norsk fotball ønsker den 24 år gamle spissen å ta hoppet til et annet fotballland eller til en klubb med sterkere ambisjoner.

Noe som ikke er den samme oppfatningen til lederne. I sommer mottok og avviste Haugesund to konkrete tilbud fra to klubber: Vålerenga (Norge) og Zulte Waregem (Belgia). Noe som ikke gleder spilleren særlig. «Hvis, jeg er ærlig, så ja (jeg vil dra). Jeg er ikke 18 lenger, jeg er 24. Jeg har mål og drømmer. Det ville vært en flott mulighet for meg til å ta et nytt steg i min karriere,» betrodde han seg til norsk presse for noen uker siden.

«Jeg ønsker ikke å kommentere det (angående tilbudene som er avvist av klubben hans). Haugesund ønsker å beskytte seg selv. Agenten min vil beskytte meg. Jeg kan ikke si mer. Dette er første gang jeg befinner meg i en slik situasjon . Men jeg er sterk mentalt. Jeg fokuserer på banen og agenten min tar seg av resten. Hvis det er vanskelig å leve med denne situasjonen? Nei, for å være ærlig, er det ikke det. Jeg er ikke bekymret «, han la til.

Hva med landslaget?

Mens han venter på å finne ut hvordan fremtiden hans blir, kan Alioune Ndour, hvis kontrakt i Haugesund går ut i januar 2023, håpe å få oppringningen fra Aliou Cissé? Uansett, hans kraft, hans teknikk på ballen, hans avslutningskvaliteter og hans allsidighet gjør ham til en komplett spiller, som kan hjelpe mange lag. Det er ingen tvil om at hvis han fortsetter sin blendende fremgang og om han spiller i Norge eller ikke, kan dørene til landslaget snart åpne seg for ham.

wiwsport.com

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *