Norge planlegger å drepe hvalross Freya som også dukket opp i Nederland | dyr

Norske myndigheter sier de vurderer å drepe hvalrossen Freya. Dyret som dukket opp sent i fjor i blant annet Harlingen, Den Helder og Schiermonnikoog, svømmer nå i nærheten av Oslo. Der vekker hun så mye oppmerksomhet at hun truer med å bli farlig for mennesker og dyr.

Det 600 kilo tunge dyret kan bli stresset hvis folk kommer for nærme. Ikke desto mindre følger ikke ulike grupper av mennesker forespørsler om å holde tilstrekkelig avstand.

Delvis av denne grunn vurderer norske myndigheter nå strengere tiltak. «Eutanasia er et realistisk alternativ,» sa en talsperson for lokale fiskeselskaper. Vergen. For eksempel har hvalrossens helse blitt dårligere på grunn av stress og dyret sover for lite.

Freya har badet i farvannet rundt den norske hovedstaden siden midten av juli. Hun har siden senket flere små båter ved å klatre på dem og ta en lur på dem. Hun angrep også mindre dyr.

Hvalrosser lever i Arktis, men noen ganger svømmer et dyr lenge. Da Freya ble oppdaget nær Schiermonnikoog i september i fjor, var det ikke sett hvalross i nederlandsk farvann på 23 år. Freya svømte også foran Danmark, Tyskland og Storbritannia.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *