Media: Retten tilkjente nesten 39.000 til selskapet «Girtekos» i Norge. bot i euro

Nettstedet opplyser at 19 tilfeller av ulovlig varetransport skjedde mellom september 2019 og desember 2021 på ulike veier i Norge. Aktor sa at 456 000 skulle tildeles «Girmet». En bot på kr. Den gang argumenterte selskapets advokater for at hun skulle frifinnes eller at hennes handlinger skulle sees på med mest mulig mildhet.

Retten understreket imidlertid i avgjørelsen omfanget av de straffbare handlingene, samt at forelegget må være av et slikt beløp at det har en preventiv effekt. Mange brudd er i hovedsak knyttet til formelle feil – manglende eller feil dokumenter. Selskapet dokumenterte da den internasjonale transporten – ellers hadde forsendelsen vært lovlig.

I 2019-2021 stanset Statens vegvesen ulike utenlandske «Girmet»-kjøretøyer ved ulike sjekkpunkter. Ved 17 kontroller fant Vegvesenet feil i de internasjonale transportdokumentene som ligger til grunn for godstransport.

Ved en befaring fant Vegvesenet at det var gjennomført mer enn tre godsturer på sju dager. I den siste saken fant Vegdirektoratet at varene var fraktet etter utløpet av syvdagersfristen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *