Baltiske og nordiske land diskuterer støtte til Ukraina

I dag diskuterte NB8-land utviklingssamarbeid i dette formatet for første gang, etter Latvias initiativ som NB8-koordinerende land i år. Møtet diskuterte støtte til Ukraina, spesielt gjenoppbyggingsspørsmål, med landene som ble enige om tettere koordinering i fremtiden.

NB8-møtet ble ledet av Alice Balode, leder av direktoratet for økonomiske relasjoner, handel og utviklingssamarbeid i Utenriksdepartementet, som orienterte sine kolleger om Latvias støtte til Ukraina så langt og planlagte engasjement i gjenoppbyggingen av Chernihiv i Ukraina.

Faktorer som bidrar til utviklingen av samarbeidsland – likestilling, digitalisering og klimatiltak – ble også diskutert under møtet.

Anna Andersone, leder av den ikke-statlige organisasjonen «Riga TechGirls», presenterte Latvias erfaring med å fremme likestilling og entreprenørskap.

I 2022 og 2023 implementerer «Riga TechGirls» utviklingssamarbeidsprosjektet finansiert av Utenriksdepartementet for involvering av kvinner i teknologivirksomhet i Usbekistan, og gir støtte til opprettelsen og utviklingen av teknologiske bedrifter grunnlagt og administrert av kvinner.

Samarbeidsformatet NB8 inkluderer Danmark, Estland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Finland og Sverige. Siden Latvia spiller en koordinerende rolle i NB8-formatet i år, ble møtet om utviklingssamarbeidsspørsmål holdt på initiativ fra Latvia.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *