Luc Abalo forlater PSG til Norge

På slutten av kontrakten med hovedstadsklubben vil den franske landslagsspilleren oppleve et siste eventyr på Elverum neste sesong, med mål om å konkurrere i de olympiske leker i Tokyo.

Luc Abalo, ved utløpet av kontrakten med Paris SG, har signert i Elverum for neste sesong, meldte den norske klubben torsdag på sosiale nettverk, og den franske håndballspilleren ser frem til OL i Tokyo utsatt til sommeren 2021. «To ganger Olympisk mester, tre ganger verdensmester, tre ganger europamester. Velkommen Luc Abalo #sammenforelverum,” skrev Elverum på sin Instagram-konto, med bildet av høyrekantspilleren og datoen 2021. Utsettelsen av OL i Tokyo til sommeren 2021 (fra 23. juli til 8. august) har presset 35- år gamle franskmann til å fortsette karrieren i ett år, for å prøve å avslutte historien med stil med Blues, i jakten på en tredje olympisk tittel etter Beijing 2008 og London 2012. For dette må franskmennene først gå gjennom en OL-kvalifiseringsturnering i mars 2021.

«Jeg vil jobbe så hardt jeg alltid må for å fortsette i det franske landslaget frem til OL i 2021»

Luc Abalo

Trente i Ivry hvor han begynte sin profesjonelle karriere, deretter tilbrakte han i den spanske klubben Ciudad Real, Luc Abalo ankom Paris i 2012. Han var på slutten av kontrakten denne sesongen med de seks ganger regjerende franske mesterne og var på utkikk etter en klubb for sesongen 2020/21. Han kom til Elverum, en norsk klubb som denne sesongen kvalifiserte seg til de øvre gruppene i Champions League (8. plass i sin gruppe med seier, uavgjort og 12 tap), og som Abalo hadde vunnet to ganger med PSG. – Elverum har et ungt lag og jeg vil ta med meg erfaringen min, både i seriekamper, men fremfor alt i Europa. Vi skal gjøre alt vi kan for ikke å være en outsider, men et lag som vinner håndballkamper», forklarte den franske landslagsspilleren, sitert i en pressemelding fra den norske klubben. «Jeg vil jobbe så hardt som jeg alltid må for å fortsette i det franske landslaget frem til OL i 2021,» la han til.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *