Dette spiser nordmenn for å komme friske og glade gjennom vinteren.

Nevada Berg, som er født i USA, men flyttet til Norge for kjærligheten, skrev en bok om norske matvaner.

I Nordens villkjøkken: mat fra hjertet av Norge hun forteller oss hva nordmenn spiser for å tilbringe vinteren glade og energiske. Her er noen av tipsene hans:

Direkte på flaske eller i kapselform: fiskeolje er essensielt for nordmenn. De lærer barna sine fra de er små at de trenger å få i seg nok omega 3 hver dag. De spiser også mye fisk: på brød, som mellommåltid eller til middag.

Norske meieriprodukter har en tendens til å ha mye fett, mer enn i de fleste andre land. Høyere fettinnhold betyr rett og slett flere næringsstoffer som gir deg energien du trenger for å møte kulden. Nordmenn kompenserer for fettrike meieriprodukter med en aktiv livsstil.

Akkurat som oss nederlendere elsker nordmenn brød: til frokost og lunsj velger de ofte en sandwich (eller to) med pålegg. Imidlertid ignorerer de brød laget av hvetemel så mye som mulig og velger flerkornsbrød med korn og frø. Selv om hvitt brød er tilgjengelig, ser man sjelden nordmenn spise det.

Nordmenn elsker en god kakebit til kaffen: de nekter sjelden noe velsmakende. Dette er ikke nødvendig, da de ofte finnes i naturen og beveger seg mye. Som et resultat går de ikke opp i vekt like raskt. Det handler om en god balanse.

Vil du motta artikler fra Margriet.nl i postkassen din? Registrer deg på margriet.nl/nieuwsbrief.

Kilde | Women’s Healthmag

Foto | iStock

Erandi Godínez

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *