Les Bleues holdt i sjakk mot Norge


Det franske damelaget ble holdt uavgjort mot Norge (1-1), en uke før Euro-2017, under sin andre og siste forberedelseskamp mot en av konkurransens favoritter, tirsdag i Sedan.

Klarer de blå å gjenta kampen mot nordmennene under EM, er det svært få lag som klarer å stoppe dem i Nederland (16. juli-6. august). Så lenge du holder fokus i 90 minutter.

I løpet av et nesten perfekt første kvarter, som Camille Abilys headet mål i det 3. spilleminuttet, gjorde Olivier Echouafnis spillere et sterkt inntrykk, før de senket tempoet litt etterpå. og slipper inn norsk utligning på slutten av kampen (84.).

Under ledelse av en utmerket Amandine Henry, etablert på midten etter å ha blitt bevart mot Belgia (2-0) på fredag, kan de blå likevel trekke flere tilfredsstillelser fra deres generelt overbevisende prestasjon mot Europas visemestere i tittelen.

Selv om effektivitetsproblemene på offensivt nivå fortsatt er der.

Echouafni snudde seg

Like etter åpningsresultatet bommet Abily på dobbelen i prosessen ved å ikke innse med hodet en inspirasjon fra Henry (5.). Tretti minutter senere tvang midtbanespilleren, ideelt tjent bak av Thomis, skuddet sitt for mye (35.).

I mellomtiden klarte ikke Marie-Laure Delie å få headet på mål etter et fint innlegg fra Jessica Houara (24.), mens Henry så headingen hans støte mot tverrliggeren fra en corner (30.).

Samlet dominerende kunne Sarah Bouhaddis lagkamerater blitt dumt overrasket over noen få konsentrasjonsutbrudd, som Tounkaras dårlige restitusjon som tvang målvakten til å gjøre en avgjørende dobbelredning (19.).

På slutten av kampen roterte Echouafni troppen sin, som inntredenen til Diani som nesten viste seg å være en vinner med et kraftig skudd som ble passert veldig nær den motsatte stolpen (75.).

Men på en ball bak det franske forsvaret utnyttet Mjelde den dårlige plasseringen til Laura Georges og Jessica Houara til å utligne (84.).

Grusomt utfall for det sentrale hengselet Wendie Renard-Laura Georges som tidligere hadde klart å perfekt snurre den formidable Ada Hegerberg, hovedfaren på skandinavisk side.

En uke før inntreden i kampen, 18. juli mot Island i Tilburg, Frankrike, som dukker opp i en gruppe C uten mye tenor med Østerrike (24. nasjon i verden) og Sveits (16.), vet imidlertid at dette må være rettet opp.

11.07.2017 23:44:46 – Paris (AFP) – © 2017 AFP


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *