Kronprins Haakon av Norge jobber hjemmefra | Boulevard RTL

Europeiske kongefamilier gjør også alt de kan for å forhindre spredning av koronaviruset så mye som mulig. Kronprins Haakon av Norge (46) viser via Instagram at han også jobber hjemmefra. Med tanke på konas helse er dette veldig rimelig.

«På vegne av det norske samfunnet vil jeg takke dere for innsatsen dere alle har gjort»

Prinsen snakket i dag til Helsedirektoratet via videokonferanse. Han takket dem: «På vegne av det norske samfunnet vil jeg takke dere for innsatsen dere alle har gjort.»

Mette Marit, kona til prins Haakon, lider av kronisk lungebetennelse og lungefibrose. Sykdommen fører til at lungevevet fungerer dårligere og absorberer oksygen dårligere, noe som gjør at man føler seg kortpustet og trett raskere. Tidligere måtte Mette Marit se bort fra enkelte oppgaver fordi helsen ikke tillot henne å takle.

Du har ikke akseptert alle informasjonskapsler. For å se dette innholdet må du hajustere.

Denne uken ble det kjent at norske kong Harald og dronning Sonja er i karantene. Verken Harald eller Sonja er syke, men de følger norske myndigheters strenge regler for å holde smitten under kontroll så mye som mulig. Reglene er klare: Innbyggere som kommer tilbake fra reiser utenfor skandinaviske land må isolere seg hjemme. Siden kongeparet nylig avla statsbesøk i Jordan, gjelder regelen også for dem. Den 83 år gamle kongen har også slitt med helseproblemer en stund. Det er derfor ingen risiko tas.

Også danske kronprins Frederik jobber hjemmefra. Han oppmuntret folk i Røde Kors via FaceTime. Organisasjonen gjør alt den kan for å hjelpe det danske folk. «Enten fordi folk har spørsmål eller trenger hjelp til å handle, hente pakker eller medisiner på apoteket.» Prinsen snakket også med frivillige på telefonsenteret. De svarer på alle spørsmål folk har om koronaviruset over telefon. «Som dansk er jeg stolt over den store fellesskapsfølelsen som vises i dag,» sa Frederik på Instagram.

Du har ikke akseptert alle informasjonskapsler. For å se dette innholdet må du hajustere.

Kongen av Norge og Dronningen av Danmark talte sitt folk på TV.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *