Fornøyelsesparker i Norge


Tusenfryd

Et ideelt sted for en familieferie. Parken har vært i drift siden 1988 og er et av de mest populære og største anleggene i sin type i hele landet. Arealet som dekkes av TusenFyrd er på 47 ha! I parken kan du besøke Vikingparken, nyte vannskliene, besøke en by rett ut av en western, gå inn i redselshuset eller ta en tur i en av Norges største berg-og-dal-baner. To berg-og-dal-baner nyter usvikelig popularitet. Den første heter ThunderCoaster. Den ble bygget i 2001 og er 950 meter lang. I rangeringen av de 10 beste berg-og-dal-banene i verden etablert av Discovery Channel, tok ThunderCoaster 5. plass. Turen kan få blodet til å bli kaldt: du kjører i en hastighet på rundt 100 km/t i to minutter. Den andre, ikke mindre populære, berg-og-dal-banen er SpeedMonster. Byggingen av denne berg-og-dal-banen kostet rundt 40 millioner tsjekkiske kroner. Taubanene akselererer til en hastighet på 90 km/t på bare noen få sekunder. Selve reisetiden er omtrent ett minutt.

Billettprisene varierer avhengig av sesong. Her kan du lese om gjeldende prisliste. På grunn av muligheten for å holde lukkede arrangementer i parken, er det verdt å sjekke Tusenfyrds åpningstider og datoer på forhånd. Det kan gjøres her.

Konge Park

Parken ble etablert i 1986 i Ålgård. Kongeparken byr på mer enn 50 forskjellige attraksjoner, det vil garantert være noe for enhver smak. Kongeparken huser en av Norges eldste og lengste bobslede og «Humla», en av de største karusellene i landet. Passasjerer flyter 10 meter over bakken. Fans av forskjellige typer kjøretøy vil heller ikke forlate denne parken skuffet. I Kongeparken kan du prøve å kjøre bil rett fra en fornøyelsespark og prøve… å kjøre traktor. En stor attraksjon for de yngste er Barnas Brannstasjon – barnas brannstasjon i Starażacka! Barn kan prøve å forestille seg at de er en brannmann som forbereder seg på handling. I det første året vakte attraksjonen oppmerksomheten til 100 000 besøkende!
Åpningstider avhenger av årstidene. Du kan sjekke informasjonen kontinuerlig her. Billettkostnadene varierer også avhengig av sesong.
Det er verdt å bli kjent før du drarmøte pris liste.


Kristiansand Dyrepark


Omtrent 11 kilometer øst for Kristiansand er det en interessant park for hele familien. Opprinnelig var etablissementet bare en dyrehage. Over tid ble det imidlertid en enorm fornøyelsespark. I ZOO-delen kan du blant annet se: tigre, løver, sebraer, røde pandaer, orangutanger og vannløver. En av de største attraksjonene er Nordisk Villmark, hvor turister kan gå over trebroer bygget rett ovenfor «utflukten» av dyr som ulv og jerv.


En annen interessant attraksjon er den såkalte Kardemommebyen (Kardemomme By), som ble bygget basert på illustrasjonene i boken «Folk og røvere i Kardemomme de » skrevet av Thorbjørn Egner. I byen Moat vi også møter karakterer som dukker opp i originalhistorien.


Under det link kan du finne informasjon om priser og åpningstider i enkelte måneder.


https://www.youtube.com/watch?v=3oKZkPzsxc0


Bø Sommarland

Norges største badeland. BMø Sommarland du kan prøve deg for eksempel ved å surfe eller gå på pontonger. Gjestene kan også trene ikke-vannsport på stedet, som minigolf og volleyball. Men fans av å skli på forskjellige vannmasser bør heller ikke bli skuffet. BMø Sommarland moDu kan gå ned på alle mulige måter. For modige turister er det også en 42 meter lang sklie. Det er ingen mangel på frivillige hvert år. Sesongen starter i slutten av mai. Informasjon om priser Og Åpningstider det er også verdt å sjekke regelmessig.


Hunderfossen Familiepark

Fornøyelsespark som ligger på Lillehammer. Kjennetegnet på dette stedet er troll. Siden 2012, i høysesong for turister, har det blitt arrangert et arrangement kalt «Trollnatt». Alle som er interessert i historier om magi, giganter og hemmelighetene gjemt i gamle legender vil ikke bli skuffet. I løpet av trollenes natt vil du kunne møte en skapning fra norrøn mytologi ansikt til ansikt.Hvilken norsk fornøyelsespark liker du best?kilde: sommarland.no, dyreparken.no, visitnorway.com, tusenfryd.no, hunderfossen.no, parkmania.pl
foran bildekilde: pxhere.com – CC0 Public domain

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *