Kreml hevder å ha snappet opp et norsk militærfly som nærmet seg grensen

Vladimir Putin i Moskva, 14. august 2023. SPUTNIK / REUTERS

Da det russiske flyet nærmet seg, skal det norske militærflyet ha snudd.

Den russiske hæren hevdet å ha sendt et jagerfly for å avskjære mandag 14. august et norsk militærfly som nærmet seg Russlands grenser over Barentshavet, i Polhavet.

«Da det russiske jagerflyet nærmet seg, snudde det utenlandske militærflyet«, indikerte det russiske forsvarsdepartementet i en pressemelding, som spesifiserte at det norske flyet var identifisert som en Boeing P-8A.»Poseidon», et maritimt patruljefly.

Internasjonale regler

«Ingen brudd på grensen til den russiske føderasjonen var tillatt«, la departementet til, og forsikret at avlyttingen hadde skjedd i samsvar med internasjonale regler»uten å kutte flyveier» ingen «farlig tilnærmingAvlytting er en operasjon som tar sikte på å eskortere et luftfartøy som anses for nært et luftrom eller å ha kommet inn i det.

Hendelser med russiske fly og fly fra NATO-land, inkludert Norge, har økt de siste årene, også før konflikten startet i Ukraina. De fant ofte sted over Østersjøen, men også i Svartehavet og andre steder. I april sa den norske hæren at den som del av et Atlanterhavsallianseoppdrag hadde fulgt og identifisert en russisk patrulje bestående av særlig to strategiske bombefly og tre jagerfly i internasjonalt luftrom i Barentshavet. .

I en egen uttalelse mandag sa det russiske militæret at flere av deres strategiske bombefly og jagerfly hadde utført «planlagte flyvninger» over internasjonalt farvann i Østersjøen, Barentshavet, Norskehavet, Østsibirhavet, Beaufort- og Chukchihavet.

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *